Schaakclub Santpoort

Dinsdag 19 oktober stond de 2e rapid avond op het programma. Na de 1e avond afgelopen maand gingen Menno en Rob B met 2,5 uit 3 aan de leiding. Maar zij zouden wel flink aan de tand worden gevoeld met aanwezige toppers als Peter, Martijn en WL. Met 14 schakers in totaal was het in ieder geval al gezellig druk.

In ronde 1 van de avond (dus ronde 4 in totaal) won Mick het titanenduel van Rob B, won Peter van koploper Menno en won Martijn van Hans. Grote surprise van de ronde was Martin die overtuigend Stefan van het bord zette.

In ronde 2 namen Peter en Martijn de kop over door te winnen van respectievelijk Mick en WL. Mike debuteerde afgelopen externe wedstrijd in Santpoort 2 en wist hier ook gelijk een punt te pakken in zijn partij tegen Martin. Hans kwam een pion voor maar vergat het uit te schuiven en werd uiteindelijk zelf van het bord geschoven door Marten. En onze voorzitter wist het duel der Robs te winnen!

In ronde 3 vielen de 1e halfjes van de avond (maar liefst 3). Martijn en Peter deden elkaar geen pijn en deelden de punten en ook samen de koppositie. Stefan had zich weer helemaal hersteld en eindigde de avond met 2 uit 3 door te winnen van de voorzitter. Mick pakte knap een punt tegen WL en blijft daarmee in het spoort van de de Roodes.

Als de voorzitter alle uitslagen heeft ingevoerd dan zullen we ook een stand publiceren 🙂

Na afloop werd en natuurlijk nog lekker nagekletst en gedart tot sluitingstijd.

De 3e avond Rapid is op dinsdag 9 november. Hopelijk allen tot dan!

Geef een reactie