Schaakclub Santpoort

Aangezien de lockdown nog wel even duurt (en het vorige keer bijzonder geslaagd was) hebben wij op dinsdag 2 februari voor de 2e keer een Schaakclub Santpoort team battle op Lichess georganiseerd. Ditmaal met 26 schakers verdeeld over 6 teams.

De strijd om de 1e plek is (helaas) nooit echt spannend geweest. Maar de strijd om de plek van topscoorder was des te spannender.

DaanHa ging de hele tijd ongeslagen aan de leiding totdat hij richardd en BasTarwe tegenkwam. Hij werd uiteindelijk 3e met 49 punten. 1 puntjes daarboven eindigde zijn broer BasTarwe met 50 punten. Tot aan de laatste paar seconden ging BasTarwe uit de leiding maar uiteindelijk was het Alapin94 die in de laatste seconde daar nog net een puntje boven kwam.

Een andere statistiek die nog aardig is om te vermelden is dat ML31 slechts 14 potjes op de avond had gespeeld (met 11,5 punten) en DWL97 maar liefst 24 potjes (met 12,5 punten). DWL97 eindigde wel 1 puntje hoger in het eindklassement en toonde daarmee aan dat een beetje tempo goed is voor je punten.

In het teamklassement eindigde Santpoort 3 met Socrates-2020, Robbie1shot, Schaakeend en MartenBuschman als hekkensluiter met slechts 71 punten. Dit team, bulkend van pure schaakkwaliteit, had ondergetekende toch wel een stukje hoger verwacht.

Op een 5e plaats eindigde Santpoort 6 met ML31, Feraligator, JellyS, HenKey (met de smerigste mat van de avond) en Bzwart007 met 84 punten.

Slechts 2 punten daarboven eindigde op een 4e plaats Santpoort 2 met BasTarwe, Langnek87, StefanFokkink en robbuschman op 86 punten. Dat is natuurlijk een beetje een tegenvaller als je bord 1 alleen al 50 punten scoort…

Santpoort 1 eindigde, mede wegens topscoorder Alapin94, net op het podium met 92 punten. DouwevanRees, Ton_H en AndreKunst stonden hun kopman bij met de overige 41 punten.

Ondanks een flinke eindsprint kwam Santpoort 4 niet verder dan een 2e plek met 101 punten. richardd (44 punten) en rollercoaster3 (31 punten) waren de grote motor van dit team. LouisAth05 behaalde als bord 4 een nette 12 punten. Alleen menno_schaefer zal niet tevreden zijn geweest dat hij (weer) minder punten scoorde dan ML31.

Afgetekend kampioen werden DaanHa (2e keer op rij), DWL97, geekknight, elka63 en Bogroll met 112 punten. Erg knap als je als team vanaf het begin tot het eind de koppositie vast kan houden!

Het was wederom een gezellig toernooi waarbij op het scherpst van de snede werd geschaakt, spektakelstukken werden gespeeld, eindspelen werden verprutst en nare matjes werden gezet (was ook goed te horen op teams). Kortom, opnieuw een erg gezellig avond!

Ondergetekende is vandaag nog even met zoonlief langs de deuren van de winnaars gegaan om hun dikverdiende prijzen rond te brengen (keurig op 1,5 m Coronaproof).

Geef een reactie