Na het zeer geslaagde kroeglopertoernooi van vorig jaar kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Daarom vond op zondag 28 juli de 2e editie van het Santpoortse Kroeglopertoernooi plaats tijdens de Santpoortse feestweek. Ditmaal hadden zich maar liefst 52 duo's ingeschreven (104 schakers). IM Merijn van Delft was op papier opnieuw favoriet voor de zege op de voet gevolgd door Hopman & de Ruijter en Plukkel & vd Lende. Maar zoals wel vaker is gebleken zegt een schaakrating (gelukkig) niet alles.

Op de dag zelf bleken de weergoden de organisatie en de schakers net als vorig jaar gunstig gestemd. De lucht was blauw, de zon scheen en de regenbuien hebben zich tijdens het toernooi niet laten zien. Na de toernooiopening door Wim Gravemaker (voorzitter Schaakclub Santpoort) en Bernard Vork (voorzitter Harddraverijvereniging) kon het toernooi keurig op tijd beginnen door het goede werk van onze indelingsgoeroe Nico Schumacher.

Hoe het met alle overige schakers ging kan gelezen worden op de toernooisite. Joost Wouters heeft namens de Harddraverijvereniging Santpoort flink wat mooie foto's gemaakt. Deze zijn hier te vinden.

Maar waar de Santpoorters natuurlijk meer in geïnteresseerd zijn is hoe het met de Santpoortduo's is gelopen. Swier & Kremer behaalden samen 4 uit 14. Iets daarboven staat het altijd gezellige duo Fokkink & Buschman met 6 uit 14. Gravemaker & Kruisselbrink eindigden daarboven op een keurige 50% geheel conform de rating. Ook op 7 uit 14 eindigden Haver & vd Broek die daarmee de 1e prijs met een rating t/m 1600 wonnen. Hierbij moet gemeld worden dat Sjoerd keurig Marc Helder wist te kloppen. Ook vd Lende & vd Star eindigden op 7 punten uit 14.

Rob Scheermeijer & Ger Kemper zijn blij met de prijzen

Haver & Haverde Roode & de Roode en van Lommel & Geertsema eindigden op een voor hun doen teleurstellende 7,5 en 8 uit 14. Sjoerd Plukkel & Ilias vd Lende stonden na 6 rondes op 11,5 uit 12 (oa een overwinning op het team van IM van Delft). Helaas verloren zij de laatste ronde 2-0 van hun directe concurrenten. Dit resulteerde in een 2e plaats voor hen.

Maar de grootste relevatie van het toernooi was toch wel het duo Rob Scheermeijer & Ger Kemper. Met 10,5 uit 14 eindigden zij op een gedeeld 4e/5e plaats en wonnen zij de ratingprijs t/m 1850. Vooral de score van Ger met 6,5 uit 7 met oa een overwinning Bas Haver.

De organisatie vond het in ieder geval een erg geslaagd toernooi en hoopt jullie en nog veel meer schakers volgend jaar tijdens het 3e Santpoortse Kroeglopertoernooi te mogen verwelkomen!

Namens de organisatie,
Hans Kors