Schaakclub Santpoort

Op zondag 31 juli vond voor de 5e maal (ons 1e lustrum!) het Santpoortse Kroeglopertoernooi plaats. Deze keer wisten maar liefst 68 duo’s de weg naar Santpoort te vinden. Onder hen maar liefst de kampioenen van 3 van de afgelopen 4 edities: Miguoel Admiraal (2012), Arno Bezemer & Ivo Timmermans (2013) en regerend kampioenen Hing Ting Lai & Tobias Kabos. Ook Schaakclub Santpoort nieuwste aanwinst GM Harmen Jonkman was aanwezig met GM Dennis de Vreugt.

Bij de 5e editie vonden wij als toernooiorganisatie het wel tijd voor wat vernieuwing. Na 4 jaar met pen en papier de uitslagen invullen, uitslagen ophalen en nieuwe indelingen rond brengen zijn wij ook verder het digitale tijdperk ingestapt. Dankzij Chess Reporter konden alle uitslagen via de eigen smartphone worden ingevuld en konden uitslagen, nieuwe rondes en standen ook daar worden teruggevonden.

Daarnaast is Santpoort talent Bas Haver toegevoegd aan de toernooiorganisatie. Tenslotte hadden wij met hotel de Weyman ook een mooie nieuwe locatie erbij.

Gelukkig waren er ook nog zat dingen hetzelfde gebleven: het weer was prima, de prijzentafel was goed gevuld dankzij de Santpoortse ondernemers (zie onze homepage) en 7 mooie speellocaties.

Dankzij ons nieuwe indelingssysteem kon iedereen al snel aan het toernooi beginnen. De eerste rondes brachten nog geen grote verrassingen. Maar na ronde 3 hadden alleen Ris & Bosboom nog een 100% score. Grote verrassing waren op dat moment de Beverwijkers Schelvis & Kok die zich keurig in de top handhaafden met 5,5 uit 6. Grootste individuele verrassing was op dat moment de overwinning van Sander Hageman tegen Keimpe Knijft.

In ronde 4 troffen de toppers elkaar en wonnen Lai & Kabos met 1,5-0,5 van Ris & Bosboom en namen de leiding over samen met Blees & Köhler.

Na ronde 5 gingen Lai & Kabos alleen aan de leiding en gaven deze niet meer af. Zij wonnen elke ronde en werden met 12 bordpunten de terechte kampioen. Ris & Bosboom werden uiteindelijk 2e met evenveel bordpunten maar 2 matchpunten minder.

Op de 3e plaatsen eindigden de Roda Husman & Canoy met 11 bordpunten. Een 4e plaats was er voor de grote verrassing Schelvis & Kok met 10,5 bordpunten. Op een gedeeld 5e/6e plek eindigden grote favorieten Jonkman & de Vreugt en Blees & Köhler.

Dankzij de Santpoortse ondernemers waren er ook nog diverse ratingprijzen te winnen in de categorieën tot 1900, tot 1650 en tot 1400. De prijs voor beste Santpoorters ging naar local heroes Wesselius & Kienhuis.

Na afloop hebben 45 schakers nog genoten van een heerlijke maaltijd bij speellocatie Laantje. Al met al was het weer een zeer geslaagde dag en zullen wij op zondag 30 juli 2017 de 6e editie van het Santpoortse Kroeglopertoernooi organiseren!

Onze dank gaat nog uit naar de volgende bedrijven en personen:
– de Harddraverijvereniging en in het bijzonder Rens Hagen voor de ondersteuning en de geweldige feestweek
– de speellocaties: de Wildeman, Chen Tong Kong, Manor, Bartje, Dingespoort, Laantje en de Weyman

– SC Kijk Uit voor het wederom beschikbaar stellen van de materialen.

– onze sponsoren: Swier sportprijzen, Santpoorts bier, Molenduyn bier, Wijnhuis ten Bilt, Gall & Gall van Setten, de Zandhaas, de Santpoortse Verleiding, de Zandhaas en Laantje


Namens de organisatie,
Gerard Swier, Bas Haver en Hans Kors

Geef een reactie