Afgelopen woensdag las ik dat Het Witte Paard had gelijkgespeeld tegen chess Society en dat wilde zeggen dat we met 6-0 moesten winnen van Aalsmeer 3. Van te voren wisten we dus wat ons te doen stond, geen remises, allemaal winnen, ondanks dat onze nestor Ouke de Jong, ditmaal reserve was.
 
We begonnen met goede moed aan ons avontuur.  Op bord zes speelde Martin Bender met zwart  en kwam goed uit de opening en won een pion. Dat was een goed begin, maar helaas door een kleine fout kon zijn tegenstander een remise afdwingen. Intussen had Ronald Hoekstra op bord 1 zijn tegenstander weggevaagd, dus de tussenstand was 1,5 -0,5 voor ons, maar het kampioenschap zat er niet meer in. Op bord 5 speelde Nico Schumacher een gedegen partij. Om een uur of 11.00 bood zijn tegenstander remise aan en hij vroeg mij of hij dat mocht accepteren, wat met ja werd beantwoord. 2-1 in ons voordeel.
 
Douwe van Rees op bord 3 stond inmiddels 2 pionnen voor en maakte het vakkundig af. 3-1. Op bord 2 speelde Rob Buschman met zwart en kwam redelijk uit de opening, maar kwam in gevaar omdat hij wilde winnen en verloor 1 pion. Met nog 7 minuten op de klok bood Rob remise aan, wat werd geaccepteerd. 3,5-1,5
 
Op bord 4 speelde Leo een goede partij,  en kwam een stuk voor tegen 1 pion minder. Hij kon deze partij winnen, maar door tijdnood moest hij berusten in remise. Eind uitslag 4-2 in ons voordeel.
Het is een goed seizoen voor het 4e geweest en met een beetje geluk waren we kampioen geworden.
 
Hierbij nog de resultaten van de spelers
Douwe 5,5 uit 7 Ronald  5 uit 6 Leo 4 uit 6 Ouke 3,5 uit 6 Rob 3,5 uit 6 Martin 3 uit 6 en Nico 1 uit 5.

Geef een antwoord