Schaakclub Santpoort

Vorige week maandag 11 april 2011 heeft het 5e haar laatste wedstrijd gespeeld. Dit keer was de locatie een (gezellig) zaaltje bij een kroeg in Assendelft.

 

Alle spelers waren zuinig met materiaal zodat na 7 zetten op geen enkel bord een stuk of pion geslagen was. Daarna kwam er echter wel strijd op de verschillende borden.

 

Nico wist rond de 10e zet een pion te winnen. Vervolgens wist hij met zijn loper een aanval in te zetten waardoor de tegenstander kon kiezen tussen kwaliteitverlies of weer een pion. De tegenstander koos echter voor een wanhoopsoffensief. Mat zou volgen als Nico zijn loper meteen voor een toren zou ruilen. Hij doorzag de (duidelijke) matdreiging pakte het stuk waarmee de tegenstander aanviel. Daarna gaf de tegenstander op 0 – 1.

 

Douwe kwam na een gelijkopgaande opening in een enerverende partij. Hij had een aanval over de damevleugel (met zijn witte loper op a8). Zwart leek onder de druk weg te komen maar dat kostte hem wel 2 pionnen. Die materiële voorsprong was voor Douwe voldoende om de winst te kunnen pakken. 0 – 2

 

Robin kwam slechter uit de opening als zijn tegenstander. Kort rokeren kon hij niet meer. De keuze was echter koning in het midden met veel aanvallende stukken of lang rokeren, koning we uit het midden maar kwaliteitsverlies. Hij koos voor het laatste. De tegenstander wist echter naast het voordeel ook druk te houden en op te voeren. Robin kon verlies niet meer afwenden. 1 – 2.

 

Ik was zoals vaak het langst bezig. De partij ging lang gelijk op. Veel aanvalsdreiging waar mijn tegenstander antwoord op had. Het lukt uiteindelijk een pion voorsprong te verkrijgen. In tijdnood verdween dat weer. Na afruil had de tegenstander een loper meer en 2 pionnen minder. Met de dames nog op het bord was dat een slechte situatie. Gelukkig werkte de tegenstander mee aan dameruil. Met ieder nog 5 minuten op de klok werd tot remise besloten. 

 

Daarmee was ook de laatste wedstrijd zij het nipt gewonnen en zij we ongeslagen kampioen.

 

Leo Kruisselbrink

 

 De uitslagen op een rij:

Assendelft 2

 

Santpoort 5

1½ – 2½

Fons Rijkhoff

 

Douwe van Rees

0-1

Jan de Boer

 

Robin Looijer

1-0

Casper Coco

 

Leo Kruisselbrink

½-½

Bart Hoffman

 

Nico Schumacher

0-1

 

Geef een reactie