Schaakclub Santpoort

Afgelopen dinsdag trad het 5e aan voor haar 2e competitiewedstrijd in het fraaie pand van Hotel Borst te Bakkum.

 

Paul van Zon nam (aan het 1e bord met wit) meteen het initiatief. Met zijn stuken zocht hij de aanval. Al gauw was het eerste pionnetje winst geboekt. Snel volgde een kwaliteitswinst. Langzaam maar gestaag werd die voorsprong verder ontwikkelt en wist hij ons eerste punt binnen te halen.

 

Aad Zandvliet had ook een goed begin en wist een pion voorsprong te verkrijgen. In het vervolg was zijn stelling echter niet optimaal. De tegenstander kon daarvan profiteren en wist een pion terug te winnen. In stukken stond het weer gelijk. Bij verdere afruil kwam Aad echter een pion en een kwaliteit achter. Het zag er slecht uit. Toen Aad weer een pion kon slaan was er voor beiden geen winst meer te behalen. Dat betekende remise.

 

Leo Kruisselbrink kwam met zwart onder druk staan. De pionnen op de damevleugel van wit dwongen of dreigden steeds de zwart-veldige loper. Bij deze aanval is de koningsvleugel door wit ontachtzaamd en de loper bleef vanaf b6 zijn invloed houden. Dat leidde uiteindelijk tot pionwinst, dameruil en kwaliteitsruil. Het was voldoende om de winst binnen te slepen.

 

Nico Schumacher kreeg gedurende zijn partij steeds meer pionnen achterstand. Hij vocht desondanks met zwart voor een remise. Hoewel hij lang doorging moet hij uiteindelijk het verlies accepteren.

 

De eerste winst is binnen. En het is een stijgende lijn.

Geef een reactie