Schaakclub Santpoort

 

Je kunt je natuurlijk afvragen hoe wint iemand een bierproeverij & BBQ? Door veel te drinken of veel te eten? Nee, natuurlijk door bizar goed te schaken!

Zaterdag 29 februari meldden 9 Santpoorters zich bij Santpoort bier voor de 2e Santpoorts bierproeverij & BBQ (een van de vele arrangementen die Santpoorts bier aanbiedt). O.a. blond, wit en herfstbier werden gecombineerd met heerlijke stukjes vlees van de BBQ, een gezonde salade en door de voorzitter en penningmeester besmeerde stokbroodjes. En aangezien wij een schaakclub zijn gingen er natuurlijk opnieuw weer een aantal sets borden, stukken en klokken mee.  

Net als vorige keer werd er tussen het proeven door een snelschaakkampioenschap met voorgift gespeeld. Dit houdt in dat de op papier sterkere schaker op basis van het ratingverschil een bepaalde hoeveelheid eigen materiaal alvast van het bord haalt voordat de wedstrijd begonnen is.

En als je dan Bas Haver heet en je rating 2256 is dan heb je dus een probleem. Zo moest Bas partijen schaken met een pion minder, 2 stukken minder maar zelfs ook eentje met een dame minder. Bizar genoeg wist hij ze alle 8 te winnen en op een uitzondering na ook nog redelijk makkelijk (Amersfoort is alvast gewaarschuwd).

Het podium werd verder gevuld met Henk Swier met 6 uit 8 (schaken en eten is voor hem een goede combi) en Hans Kors mets 5,5 uit 8 (waaronder een heeeeel moeizaam halfje tegen Menno).

Op een 4e plaats bleef Menno Schaefer met 4 uit 8 op onderling resultaan Martijn de Roode voor. En dankzij Menno bleef de kachel in de brouwerij goed branden.

Onze voorzitter, Rob de Roode, scoorde met 3,5 uit 8 wel wat laag voor zijn doen maar dat mocht aan de praatjes te horen de pret niet drukken. Winnen van je broer helpt daarbij natuurlijk altijd wel. Daarachter volgde Rob Buschman met 2 uit 8 maar zijn avond was sowieso al goed door een vol punt tegen een niet nader te noemen bestuurslid. Leo had af en toe net wat tijd tekort en werd hekkensluiter met 0,5 uit 8.

Dit uitje was zeker weer voor herhaling vatbaar (en daarom doen we het volgend seizoen weer). Hopelijk kunnen we volgende keer nog meer Santpoorters begroeten!

Hans

Geef een reactie