Schaakclub Santpoort

Nadat we een jaartje moesten overslaan wegens Corona, kon de BBQ en bierproeverij bij Santpoorts bier dit jaar wel doorgaan! En dat we een jaar hadden overgeslagen was wel te merken want maar liefst 16 Santpoorters hadden zich aangemeld.

Het recept was ook deze 3e keer weer hetzelfde: een gastvrije ontvangst door Koos bij de brouwerij, een heerlijk zonnetje, ruimte om te schaken, heerlijk vlees op de BBQ en natuurlijk de nodige speciaalbieren uit de brouwerij van Santpoorts bier.

Om het schaken een beetje eerlijk te maken (de hoogste rating was 2255 en de laagste rating was 1350) speelden we snelschaken met voorgift. Dat houdt in dat de sterker gerate speler op basis van het verschil in rating de partij met een bepaalde achterstand begint. Concreet betekent dat bijvoorbeeld dat de gebroeders Haver tegen ondergetekende allebei met een paard minder moesten beginnen (en daar wist ondergetekende gelukkig ook wel raad mee 🙂 ).

Zelfs een beetje regen kon de pret niet deren. Stefan en Marten schaakten gewoon door tot de partij klaar was. Ook onze voorzitter liet zien niet van suiker gemaakt te zijn en bediende de BBQ-tang als een volwaardig prof ondanks de regen.

Uiteindelijk kwamen Peter en Mick als overwinnaars uit de strijd met 7 uit 9. Daan verloor van zijn broer en eindigde daar achter met 6 uit 9. Dat het concept schaken met voorgift heel goed werkt om te nivelleren bewezen Bas (kampioen vorige keer met 100%), Stefan, Rob en Leo door allen met 5,5 uit 9 te eindigen ondanks het enorme ratingverschil onderling. De overige scores zullen conform AVG/slechte schaakprestaties niet in dit stukje vermeld worden. En natuurlijk werd er nog verder nageschaakt en geborreld tot sluitingstijd.

Al met al was het weer een supergeslaagde dag en gaan we dit natuurlijk volgend jaar weer doen!

Geef een reactie