Schaakclub Santpoort

Het 5 sterrenhotel heeft een internetverbinding van Oost-Europese allure. Het is kennelijk niet berekend op meer dan 1000 laptops die tegelijk allerlei informatie willen ophalen en versturen.
De reis was lang. 08.00 uur op Schiphol. 3 kwartier vertraging en om 11.45 de lucht in. Overstap in Frankfurt en om 19.30 in Thessaloniki. Daarna een busreis van anderhalf uur. Echter vanwege een aanlopende achterband kwam daar door de overstap naar een andere bus nog een uurtje bij. 21.30 uur kwamen we aan in het Hotel. Vlot naar het diner en daarna naar bed.
 
Woensdagmorgen met de hele ploeg het terrein verkennen en inkopen doen in de supermarkt. 16.00 uur eerste partij tegen een Griekse, Avramidou. Aangezien er geen toeschouwers bij mogen heb ik alle info uit de analyse met Ted. Cheryl kwam slecht uit de opening, haar tegenstandster had het centrum in bezit. Later kwam Cheryl goed terug door een stuk te winnen. Veel dreigingen in het spel. Zelf heeft ze de kans gemist op een goede aanval. Hierna waren de twee vrijpionnen van de Griekse voor Cheryl niet meer te houden. Ze moest met haar stukken slaan en verloor daardoor de controle over haar andere pionnen. Die werden erafgeslagen en zo kon Cheryl promotie niet meer voorkomen en gaf op.
Vandaag een vlotte partij tegen een Luxemburgse. Elsa Blond Hanten.  Cheryl wist al vlot een Toren voor te komen en dat resulteerde in nog meer voordeel en een winst binnen het half uur. Dus 1 uit 2.
Verder is het prachtig weer en we vermaken ons goed met de andere WK deelnemers, ouders en begeleiders.

Geef een reactie