Schaakclub Santpoort

Cheryl's 3e partij met zwart tegen een Hongaarse ging helaas verloren. Paard op c6 werd door loper geslagen. Meteen teruggeslagen met de pion van b7, terwijl ze beter met de Toren had kunnen pennen door naar f8 te gaan. Nu pakte ze daarna wel een pion terug, maar ze stond er 1 achter. Daarna ging de Hongaarse in de aanval en sneuvelde er nog een pion.
 
Ronde 4 met wit tegen een Koreaanse. Bij de 9e zet kwam ze een stuk voor. De Koreaanse probeerde van alles om terug te komen, maar Cheryl dacht goed na en gaf haar geen kans. Door waar mogelijk zonder de stelling te verzwakken stukken te ruilen ontstond een eindspel van loper en 4 pionnen tegen 4 pionnen. Beide een pion op de a lijn en 3 pionnen op de koningsvleugel. Keurig uitgespeeld, echter wel een slijtageslag van 4 uur. Aangezien de partijen pas om 16.00 uur beginnen en daarna de analyse plaatsvind, was het daarna dineren en meteen naar bed.
 
De reden is dat er vandaag zondag 24 oktober een dubbele ronde ingepland is. De eerste partij begint om 09.00 uu en de tweede om 16.00 uur. Vanochtend weer zwart tegen een meisje uit Monaco. Tot nu nog geen score met zwart en 100% met wit. Doel om dat vandaag te doorbreken en als het even kan niet een al te lange partij zodat ze nog wat kan rusten.
 
De internetverbinding is zelfs zo erg dat de coaches de indeling voor de volgende ronde telefonisch doorkrijgen uit Nederland. Dus daar wordt op de WK site gekeken tegen wie je de volgende dag moet spelen. Dat staat rond 22.30 op de site, maar die is hier 's avonds niet te benaderen.
De organisatie komt de indeling ook in het hotel ophangen, maar nooit voor 12 uur 's avonds, dus voor de partij van deze ochtend  geen mogelijkheden om voor te bereiden.
 

Geef een reactie