Schaakclub Santpoort

Op de dag van de dubbele ronde werd verwacht dat dat voor menigeen wel eens een slijtageslag zou kunnen worden. Om 09.00 uur met zwart tegen een meisje uit Monaco. Tot nu toe nog geen score met zwart. Na iets meer dan twintig zetten werd er door de Tegenstandster in gelijke stelling  remise aangeboden en dat werd door Cheryl geaccepteerd. De reden is dat ze dan nog ruim de tijd had om nog even wat te slapen, waar haar mogelijke opponente voor de middagpartij misschien nog aan het zwoegen was.  Partijen van meer dan 3 uur zijn geen uitzondering en als je dan nog moet analyseren, lunchen en wat voorbereiden dan ben je 's middags gesloopt en kan je door gebrek aan energie je partij verknoeien.
 
 's Middags tegen een Zuid-Afrikaanse met een rating van 1594 beloofde een zware partij te worden. Advies aan Cheryl was om de partij lang te houden. In gelijke stelling geen remise accepteren maar doorspelen en de tegenstandster vermoeien. Aldus hield ze in een Najdorf opening druk op haar tegenstandster. Die dacht zelf heel erg lang na. Zo kwam de Zuid-Afrikaanse in tijdnood. Ze had nog 8 minuten om nog zo'n 20 zetten te spelen om de 40 zetten in anderhalf uur te halen. Cheryl maakte hier optimaal gebruik van, voerde de druk op en er ontstond een wurgende aanval met Paard, Loper en Dame, hetgeen resulteerde in een prachtige Mat. Met 3,5 uit 6 speelt ze prima mee.
 
Vandaag een rustdag, waarop gewandeld wordt naar een nabij gelegen plaatsje. Verder zal er nog gezwommen worden en de dagelijkse pot voetbal staat uiteraard ook op het programma. Daartussen zal ze zich moeten voorbereiden op haar tegenstandster van morgen, een WFM uit Peru.

Geef een reactie