Schaakclub Santpoort

Een flinke onweersbui in de nacht van woensdag op donderdag zorgde voor blikseminslag en flink wat wateroverlast. Modder uit de tuin is het zwembad ingestroomd. en het voetbalveld is ijsbaanklaar gemaakt. Nu alleen de vorst nog. Stroom uitgevallen gedurende nagenoeg de hele donderdag, dus geen licht in je kamer, geen internetverbinding, lege accu's van laptops en meer van dat soort ongemakken. Gelukkig bleek de speelzaal in het andere hotel en ook het conferentiecentrum met de speelzaal voor alles t/m 12 jaar en daarboven gespaard van deze ongemakken, dus er kon gespeeld worden.

Eerst even een terugblik op ronde 8 tegen een meisje uit Mongolië. Een partij van het kaliber "snel vergeten". Cheryl verplaatste haar Dame richting aanval op een pion, maar overzag de andere functie van de Dame, het dekken van een Loper. Dus een Loper zomaar weggegeven. Een stukje verder in de partij wist ze met een Loper een Toren te winnen en zo stond ze weer in gewonnen positie. Echter in het eindspel speelde ze onnauwkeurig. I.p.v. een eigen pion te dekken b7 viel ze met haar Toren een pion van de tegenstandster aan. De Koning van haar tegenstandster haalde toen de pionnen van b7 en c6 op en zij beschikte nu over een erg gevaarlijke vrijpion. Promotie kon alleen maar verhinderd worden door die pion met de Toren te slaan, maar daarmee verdween wel haar Toren van het bord. Nu nog 2 pionnen tegen 1 pion en een Loper voor haar tegenstandster. Dit werd uiteindelijk remise. Erg jammer, want de winst lag voor het grijpen.
Ronde 9 met zwart tegen een Duitse met een rating van 1739. Door de sms'jes van Ton op de avond voor de nieuwe partij zijn wij al zeer vlot op de hoogte van de volgende tegenstandster. Derhalve kon trainer Ted de avond ervoor al iets opzoeken over de tegenstandster en viel er voor Cheryl dus nog wel wat voor te bereiden. De genoemde stroomstoring zorgde er namelijk voor dat je op de speeldag zelf niet meer aan informatie kon komen.
Ze speelde vandaag een prima partij. De Duitse kon nooit een echt voordeel behalen en bood dan ook na twee en een half uur remise aan. Cheryl's stelling was licht minder en besloot dat aanbod te accepteren. Score is hiermee nog steeds 50%. Vandaag tegen een Hongaarse met wit.

Geef een reactie