Schaakclub Santpoort

In Rijswijk werd van 13-15 mei het Nederlands Kampioenschap schaken gespeeld voor kinderen tot en met 12 jaar. Drie leden van Schaakclub Santpoort hadden zich voor dit toernooi weten te plaatsen. In drie keer drie partijen per dag konden Maurits van Rees, Cheryl Looijer en Sjoerd Haver zich meten met hun sterkste leeftijdsgenoten uit het hele land.

 

Dit toernooi werd door toernooi directeur Ted Barendse en zijn ge-oliede team al voor de 20e keer op voortreffelijke wijze georganiseerd. Naast prima schaakomstandigheden zijn bijvoorbeeld de extra's van dit toernooi o.a. : een toernooicoach om partijen te analyseren, partij-uitleg voor de volgers, een individuele standaard voor iedere speler met partijfragment, een toernooiboek, beschikbaar direct na de prijsuitreiking, etc. etc.

 

Sjoerd was niet helemaal tevreden met zijn spel tijdens dit toernooi. Goede partijen werden teveel afgewisseld met wat mindere. Hij eindigde keurig midden in het veld van 50 deelnemers als 26e.

 

Cheryl had zich voor dit toernooi geplaatst ondanks dat ze normaal nog in een leeftijdscategorie jonger speelt. Ze begon haar toernooi sterk met drie overwinningen, maar redde het tegen de top van het veld net niet. Met een 9e plek van de 30 deelnemers speelde ze een heel goed toernooi.

 

Maurits speelde als altijd degelijk. Dit uitte zich in maar 1 verliespartij. Mede door tijdnood wist hij af en toe helaas niet verder te komen dan remise. Hij eindigde met 5.5 punten op een knappe en eervolle 11e plaats.

 

 

 

Alle uitslagen, sfeerverslagen, partijen en het toernooiboek staan hier.

Bovenstaande foto's zijn van Mieke Roeleveld 

Geef een reactie