Schaakclub Santpoort

  

 Ik ben alweer Nederlands kampioen geworden, maar nu voor meisjes onder de 12 jaar. Vorige keer was ik Nederlands kampioen bij de meisjes onder de 14 jaar.

Het NK-D in Rijswijk duurde 3 dagen. Elke dag werden er 3 ronden gespeeld.

De eerste dag had ik de volle 100% score met 3 uit 3.

De tweede dag had ik na de vijfde ronde 5 uit 5. De zesde ronde had ik remise tegen Feline Waardenburg. 

De laatste dag, en ook de spannendste dag, had ik van de drie ronden die er gespeeld werden, 2.5 punt gehaald. De laatste ronde moest ik remise spelen of winnen om Nederlands kampioen te worden. De laatste ronde moest ik tegen Iris Schelleman. Na de 10e zet bood zij remise aan, en ik nam het maar aan, want dan was ik er. Dus Nederlands kampioen.

Uiteindelijk heb ik 8 uit 9 gehaald (2 remises). Nummer twee is Sterre Kruijsen, dus zij mag ook  naar het EK in Praag. Dat vindt plaats in de zomervakantie van 16 t/m 26 augustus.

  

 

Foto's: Cissy Caljé en Marie Looijer 

Geef een reactie