Op vrijdag 7 februari, een paar weken geleden dus al weer, trad het 5e aan tegen de 'buren' van Kijk Uit 5. Een thuiswedstrijd, en dus konden we aantreden in de jongst mogelijke opstelling.

Waar Jelle in de vorige wedstrijd nog als het laatste aan het spelen was, liet hij er dit keer geen gras over groeien. De juiste volgorde van pionwinst, kwaliteitswinst en stukwinst ben ik inmiddels vergeten, maar met een uurtje was het bekeken en stonden we met 1-0 voor.

Joey was de volgende die het punt mocht noteren. Hij stond al een poosje prima, toen zijn tegenstander vergat een stuk te dekken. Met een Toren minder en een onstuitbare vrijpion kon deze niet anders doen dan opgeven.

Mick, een van de drie Mulders in de zaal, was hierna aan de beurt. De tijdens het Tata gedane investering in schaakboeken plus het spelen van competitie op vrijdag én dinsdag begint zich steeds meer achter het bord ui te betalen. Rustig zette hij zijn partij op, pakte een pionnetje, toen nog een en kalm aan hengelde hij het derde punt binnen.

Jonathan was degene die het mocht afsluiten. Kwam een kwaliteit tegen een pion voor te staan. Wist daarna wat materiaal te ruilen en de kleine voorsprong keurig uit te bouwen naar een vol punt.

Geheel onopgemerkt door de lokale en internationale pers, op de dag van de opening van de olympische winterspelen, was de eerste clean sweep dus een feit.