Schaakclub Santpoort

Een felicitatie aan de spelers van het 4e is op zijn plaats, want gisteren hebben we opnieuw een tegenstander aan de zegekar gebonden! Ditmaal was het de Kennemer Combinatie, het combineren heeft ze ditmaal niet geholpen….

Dave had vorige week al het eerste punt genoteerd, want deze week zijn de Cito toetsen en daar moet hij natuurlijk uitgerust aan beginnen….

 

En wat valt er dan het meest op tijdens zo'n avond? Toch wel de vooruitgang die ik zie bij een aantal van jullie. Zonder de anderen tekort te willen doen; Roelof en Daan schaakten een keurige partij gisteravond, hun tegenstanders werden langzaam maar zeker van het bord afgespeeld. Twee overwinningen, de eerste voor Daan in deze competitie!……

 

Dat Sjoerd en Cheryl goed kunnen schaken weten we al langer natuurlijk, zij speelden een foutloze partij en haalden ook het volle punt binnen. Bastiaan had na een prachtig offer in de opening zijn tegenstander volledig in de tang, maar miste de goede voortzetting en liet de loper en torens van zijn tegenstander toe in zijn stelling die al snel in een ruïne veranderde. Zijn tegenstander was niet overtuigd van de goede stelling van Bastiaan, maar even analyseren gaf talloze manieren om winnend af te ronden…. Jammer, want daar had dus zeker meer in gezeten.

 

Robin Anne stond lange tijd een pion achter in een mindere stelling. Op een gegeven moment verloor ze een stuk door een penning en toen was de rest een formaliteit. Mick tot slot speelde in het defensief en wist de kansen eigenlijk nooit echt te keren. Met als gevolg een bijna onafwendbaar stukverlies en een verloren stelling.

 

Uiteindelijk een 5-3 overwinning tegen een op papier veel sterkere tegenstander. Maar ratings zeggen niet alles zien we ook nu weer… Chapeau voor jullie inzet, blijf aan je spel werken en tot de volgende wedstrijd!

Geef een reactie