Schaakclub Santpoort

Het nederlands kampioenschap voor a-, b- en c-junioren dat afgelopen week in Haarlem werd gehouden, en perfect werd georganiseerd door jeugdschaakclub Chesscool, is voor Daan en Wim Laurens prima  verlopen. 

Bij de c-junioren speelde Daan het hele toernooi goede partijen.  Door steeds goed voorbereid achter het bord te verschijnen lukte het Daan ook tegen de sterkste tegenstanders om bijna steeds om met een plusje uit de opening te komen en in het middenspel bleek dat hij voor niemand hoeft onder te doen. Met een klein beetje meer geluk en iets minder tijdnood in een aantal partijen, was een toptien plaats mogelijk geweest. Nu zat het in de laatste ronden wat tegen waardoor Daan uiteindelijk genoegen moest nemen met een knappe 18e plaats met een tpr boven zijn rating. Al met al een door Daan heel goed gespeeld toernooi.

Wim Laurens deed bij de b-junioren mee. Hij had zich, na vijf nk's voor teams, voor het eerst geplaatst voor een individueel kampioenschap. Hij scoorde uitstekend in zijn partijen met zwart met maar liefst 3,5 uit vier. De partijen met wit zaten een beetje tegen. Gewonnen of gelijke stellingen met wit leverde minder op dan objectief gezien mogelijk was geweest. Wat dat betreft ervoer Wim Laurens hetzelfde als Daan. Het valt niet mee om tegen nederlandse topjeugdspelers gewonnen stellingen ook daadwerkelijk te winnen.

Uiteindelijk eindigde Wim Laurens op 50%, een prima prestatie, die hem uiteindelijk op de 17e plaats in het eindklassement bracht.

Alle informatie over het toernooi is te vinden op http://nkjeugd.schaakbond.nl/

Geef een reactie