Schaakclub Santpoort

Vandaag was de laatste dag van het Kennemer Open (9 rondes).
Santpoort was vertegenwoordigd door Sjoerd Haver, Cheryl Looijer, Özden Tuna, Gijsbert de Bock en ik (Dave Looijer).
De andere Santpoorters en ik deden mee in groep 1, en Cheryl in groep 2.


De eerste 6 rondes haalde Cheryl 3 uit 6 wat voor haar doen niet heel goed is. De laatste 3 rondes speelde ze heel sterk, en haalde twee punten binnen. Dit leverde haar een mooie gedeelde 6e plaats op, en kon hiermee €15 in haar zak steken.


Sjoerd speelde in groep 1. Hij begon het toernooi goed, met een punt tegen Leo Littel. Daarna speelde hij tegen sterkere spelers met 1 uit 4. De 2e helft van het toernooi speelde Sjoerd erg sterk, en haalde 4,5 punt uit 5 binnen. Met deze prestatie is Sjoerd gedeeld 6e geworden. Tevreden ging Sjoerd naar huis met zijn verdiende geldprijs. Goed gedaan Sjoerd!

 

Gijsbert en Özden speelden ongeveer volgens hun rating. Helaas verloren ze in de laatste ronde zodat ze op 3.5 punten bleven steken.


 Zelf begon ik vrij sterk met 4,5 uit 5. De 6e ronde speelde ik tegen Wim Velker. Ondanks dat ik een betere stelling had, gaf ik in het eindspel het punt door. Mijn hoop op de 1e plaats was bijna verloren. Op dat moment stond ik 3e, maar in ronde 7 remiseerden de nummers 1 en 2. Waardoor ik dichterbij Jan Schol en Wil Velker kwam. In de 8e ronde gaven zowel Wim Velker als Jan Schol nog een half punt weg. Nu ging ik Wim Velker voorbij, en stond ik gedeeld 1e met Jan Schol. Zelf had ik wel 2 WP meer. De laatste ronde won ik ook, en Jan Schol verloor van Timardi.
Dit leverde mij een 1e plaats op.
 
Hierbij nog een link van de website http://kennemeropen.klaaskeizer.nl/

Geef een reactie