Schaakclub Santpoort

 

De eerste avond van seizoen 2019/2020.

 

Met een praatje opende de competitieleider het seizoen2019/2020.

 

Na een lang zomerreces kan iedereen er weer stevig tegenaan.

 

 

 

Het eerste punt van het seizoen haalde Gijsbert de Bockbinnen tegen Ronald Hoekstra. Van die partij heb ik weinig gezien. Wel zag ikze lang napraten over de partij. 

 

Op dat moment waren de overige partijen (in elk geval quastukken) nog in evenwicht (met maximaal 1 pion verschil). Louis ten Hacken enWim Dijkman hadden een zeer open stelling. Rolf Kooijman bod al snel remise aantegen Marten Buschman maar dat weigerde Marten. Marten wilde schaken.

 

 

 

Een half uur later was er bij sommige partijen een duidelijkewijziging zichtbaar. Stukken van Menno Schaefer vlogen eraf. Stefan Fokkink wasde veroveraar. Dat werd een winst voor Stefan.

 

Iwan Ivanov veroverde een paard en loper van WimGravemaker maar verloor een Toren.

 

Bij Louis en Wim (met zwart) was de stelling op het bord openig moment aldus met zwart aan zet 

 

 

k 

 

Ik heb het vervolg helaas niet kunnen vastleggen. Louisheeft gewonnen maar volgens aanwezigen has Wim ook kansen.

 

 

 

Iwan en Wim konden geen van beiden winst behalen uit destelling en kwamen remise overeen.

 

Dat gold ook voor Ouker Baron en Nico Schumacher. Na veelzetten maar ook met veel stukken op het bord werd tot remise besloten. Volgensomstanders had Outger een stuk of kwaliteit kunnen winnen maar dat moet je alsspeler dan wel zien.

 

Leo Kruisselbrink speelde tegen Rob Buschman. Toen hijremise aanbood zag Rob dat hij voordeel kon behalen en ging door.Kwaliteitswinst (toren tegen paard) was wat Rob bereikte.

 

 

 

De tegenstanders van Cees Hollaar en Mick Mulder kwamenniet opdagen. Zij moesten tegen elkaar. Het niveauverschil was te groot. Ceesdeed zijn best maar Mick is gewoon beter en won.

 

 

 

Henk Swier en Ouker de Jong kwamen remise overeen.

 

Ton Haver versloeg Martin Bender. Het laatste wat ik hebgezien was een gelijke stelling maar daarna heeft Ton het voordeel binnengesleept.

 

Marten wist in het vervolg een kwaliteit te winnen en ookde partij. Hij wist te vertellen dat Rolf last had van zijn eigen pionnen maarde finesse daarvan is mij ontgaan.

 

Rob had veel tijd gebruikt om te bezien hoe hij hetvoordeel kon bereiken zodat hij op het laatst nog maar 5 minuten speeltijd hadtegen Leo 30 minuten (qua kloktijden een unicum). Rob koos niet de goedevoortzetting en Leo bereikte met paard en dame met eeuwig schaakstelling. Dooreen onnauwkeurigheid van Rob werd dat ook nog mat en winst voor Leo. 

 

 

 

De uitslagen op een rij

 

Outger Baron

Nico Schumacher

0,5 -0,5

Martin Bender

Ton Haver

0 – 1 

Ronald Hoekstra

Gijsbert de Bock

0 – 1

Stefan Fokkink

Menno Schaefer

1 – 0 

Rob Buschman

Leo Kruisselbrink

0 – 1

Marten Buschman

Rolf Kooijman

1 – 0

Louis ten Hacken

Wim Dijkman

1 – 0

Iwan Ivanov

Wim Gravemaker

0,5 -0,5

Cees Hollaar

Mick Mulder

0 – 1

Henk Swier

Ouker de Jong

0,5 -0,5

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie