Schaakclub Santpoort

Dinsdag 1 november was ronde 8 aan de beurt. 9 partijen stonden op het programma. Het “systeem” had mij als oneven ingedeeld. Niemand zegde af dus geen partij voor mij (maar wel een punt als troost). Het gaf mij wel de mogelijkheid mijn taak als (enig) lid van de materiaalcommissie inhoud te geven en het Schaakclub Santpoort bezit te inventariseren.
De partijen begonnen alle rond tien over 8. Om 9 uur waren alle partijen nog gaande. Geen vroege salonremises vanwege het voetbal. Er waren toen 126×2 zetten gedaan op alle borden . In de partij van Jan Burggaaf tegen Louis ten Hacken had de laatste bijna alle tijd van die 50 minuten gebruikt zonder voordeel te verkrijgen. Marten Buschman vertelde mij steeds welke zet zijn tegenstander volgens hem (Dd6) het beste kon doen maar Peter Hamersma, zijn tegenstander was het er niet mee eens. Alle partijen leken nog in evenwicht (in elk geval qua materiaal) met uitzondering van Louw Post (ja een Kijk Uiter die bij ons mee komt schaken) tegen Tim van Alphen. Louw had al een stuk voorsprong.
Half 10 waren er 173×2 zetten gedaan. Het tempo was ten opzichte van de 1e 50 minuten (gemiddeld) lager. In de langzaamste partij waren 14 zetten gedaan en in de snelste 30 zetten. Rolf Kooijman offerde een loper maar dat leidde niet tot voordeel en stond daardoor minder. Louis kon een (op het oog) gelijke stand bereiken maar kwam wel in tijdnood. Louw moest zijn overwicht nog in het spel brengen en Rob de Roode had een pion voorsprong tegen de andere Rob Buschman. Stefan Fokkink had tegen Menno Schaeffer ook een pion voorsprong maar dat was volgens geen blijvertje.
Na 197×2 zetten (rond 10.00 uur) viel de eerste beslissing. Rolf gaf nog een stuk weg en gaf op.
Even later ging Louis door zijn vlag terwijl Jan nog 45 minuten had. Louw had zijn extra stukken in het spel kunnen brengen en dat leidde tot winst.

Om half 11 hadden Mike van Huet en Marc de Boer 22 zetten gedaan. Er waren slecht per persoon 2 lichte stukken van hun bord. Steven de Froe en Gijsbert de Bock besloten na 36 zetten tot remise. Een paard duo van Ryan Kemp tussen de stukken van Outger Baron oogde sterk maar helaas niet tot een succes want Outger won (na ongeveer 30 zetten). Stefan en Menno waren na 40 zetten in een moeilijk eindspel gekomen met 1 pion meer voor Menno. Het werd remise (na 51 zetten).
Toen had Rob de Roode een tweede pion voorsprong verkregen. Na nog wat zetten (en in totaal ongeveer 35 zetten) gaf de andere Rob op. Marten moest zijn meerdere erkennen in Peter (na 39 zetten) ook al deed deze niet de zet Df6.

Om 11.00 was ik het overzicht over het aantal gespeelde zetten kwijt. Mike en Marc waren inmiddels bij zet 32. Mike had meer initiatief en na een penning dat tot verlies zou leiden gaf Marc op.

Wil je ook bijdragen aan nog meer schaakzetten op een interne schaakavond. Je bent van harte welkom om ook aan de interne mee te doen. Mijn oneven-beurt is geweest dus een volgend verslag zal wellicht minder cijfermatige kanten bevatten. Voor uitslagen en de stand verwijs ik naar elders op de website.

Leo Kruisselbrink


Geef een reactie