Santpoort 4 speelde afgelopen maandag haar 2e competitiewedstrijd.

Omdat het een maandag met een uitwedstrijd was speelden onze jeugdteamleden niet mee en hadden we 2 invallers.

Rolf Kooijman bood als eerste remise aan in een gelijkwaardige stelling maar met nog wel veel stukken op het bord. Zijn tegenstander weigerde na raadpleging van zijn teamleider. Het vervolg ging gelijk op tot Rolf zich verkeek op een afruil en een stuk verloor. 0-1.

Nico Schumacher had zijn stukken actiever. Zijn tegenstander had zijn witte koning op h1, een paard op  g1  Nico’s stukken waren op die hoek gericht. Het lukte hem niet die stelling in zijn voordeel om te zetten en remise was het eindresultaat.  1½ – ½.

Ik zelf stond met zwart steeds gedrongen maar mijn tegenstander kon daar geen voordeel uit halen.

Hij ruilde stukken waar mogelijk andere zetten beter waren. Met elk nog 6 pionnen en een toren op het bord dacht ik een toren te kunnen veroveren maar het leidde tot pionverlies en een betere stand voor mijn tegenstander. Het spel was verloren 2½ – ½. Een stevige achterstand.

Toen vielen een paar uitslagen in ons voordeel uit.

Martin Bender kwam uit de opening met licht voordeel. Dat wijst hij langzaam maar gestaag uit te bouwen en in winst om te zetten.       2½  – 1½

Ouker de Jong had zijn paarden actief in de buurt van de tegenstander’s koning en zijn lopers en dame waren diagonaal ook daarop gericht. Stukverlies voor de tegenstander was onvermijdelijk en zijn winst was binnen, zijn tweede op rij.       2½  –  2½

Toen speelde Ton Haver. Hij stond eerst beter maar kon vanuit een geslaagde opening niet een goede voortzetting vinden. Toen in tijdnood een relatieve makkelijke winst gemist werd bleef hij ten onrechte naar de winst kijken die er toen niet meer inzat. In wederzijdse zware tijdnood kon de tegenstander beter met de 10 seconden increment omgaan en de dreiging van 2 pionnen om te promoveren bleek er 1 te veel.

En Santpoort 4 verloor de wedstrijd.  De Uil heeft terecht gewonnen maar er zat meer in.