Schaakclub Santpoort

In een wedstrijd die gewonnen moest worden om degradatie te kunnen ontlopen heeft Santpoort 4 met duidelijk cijfers verloren. Degradatie is een feit. Na de promotie is er nu weer degradatie. Het biedt wel meer perspectief om bovenaan in een competitie mee te doen.

De gemiddelde rating van de tegenstander was 130 punten hoger en dat was in de partijen te merken.

Aad en Mick en Dave hadden weinig kans in hun wedstrijd. De tegenstanders waren (in elk geval in deze wedstrijd) gewoon beter.

Daan's tegenstander sloeg met de witte dame de pion op g7. Of dat slim is wordt vaak betwijfeld. Daan ging op jacht naar de dame. De tegenstander had het echter goed bedacht en wist dat de dame en de voorsprong te behouden.

Nico meldde dat het in zijn partij gelijk op ging. Vanwege de stand besloot hij een remise-aanbod af te slaan. De tegenstander kreeg daarna echter grip op zijn stelling en verloor hij de partij.

Menno doorbrak deze verliesreeks en zorgde voor het eerste en enige volle punt. Op bord 1 toverde hij een bijzondere stelling op het bord. In een stelling waarin hij 1 toren had en de tegenstander 2 lopers lukte het hem
(toch) een pion te laten promoveren en de winst te pakken.

Leo wist een kwaliteitsvoorsprong te krijgen en later een stuk voorsprong.
Bij een te snelle poging tot afruil zag hij over het hoofd dat het extra stuk aangevallen stond. Remise was uiteindelijk de uitslag.

Bas vocht hartstochtelijk voor remise in een stelling met een stuk minder en voor beiden nog weinig tijd op de klok. De tegenstander wist echter net op tijd de matstelling te bereiken.

Volgend jaar gaan we weer voor een hoge klassering in een klasse lager.

Geef een reactie