Schaakclub Santpoort

Om 8 uur opende het 4e het schaakseizoen tegen de Vennep 2. Voor het eerst volgens de nieuwe tijdsverdeling van 100 minuten zonder tussentijdse tijdcontrole. 
Na een gebruikelijke scherpe opening won Ronald Hoekstra aan bord 3 binnen 1 uur. 
 
Douwe van Rees   aan bord 1 speelde met een toren tegen 2 stukken, toen zijn tegenstander zijn Dame uit het oog verloor. Tja….. dat moet je bij een vrouwenliefhebber als Douwe nooit doen.
Om 10.00 uur werd de stand 0-2. 
Ouker de Jong aan bord 2, die moeizaam op gang was gekomen sloeg moedig een remise aanbod af. Met nog 1 uurtje schaken was de stand 0-3 en had de kopborden hun plicht gedaan.
Toen was bord 4 aan de beurt. Rob Buschman had een goede counter en won ook zijn partij, omdat hij niet achter wilde blijven. 0-4
 
Ja en dan is de tijdnoodfase aangebroken. +10 seconden voor elke zet. Aan bord 5 werden illegale zetten gedaan en de omstanders gingen zich ermee bemoeien. Leo Kruisselbrink en zijn tegenstander keken elkaar in de ogen en besloten in een vorrdelige stand voor Leo, een remise te gunnen. 0,5-4,5
Bord 6 had Martin Bender de hele avond zorgvuldig verdedigd. Won 1 pion, maar bleef onder druk staan. Maar Martin is ook buiten de deur goed op dreef en bezorgde Santpoort 4 een 0.5-5,5 overwinning.

Geef een reactie