Afgelopen dinsdagavond was onze laatste uitwedstrijd voor dit seizoen tegen De Vennep 3, die samen met Kijk Uit onderaan de ladder bungelen. Wij stonden 3e en na winst of verlies blijven we 3e staan. Doordat Martin Bender niet aanwezig was, was Ton Haver onze invaller.
Na een lange reis (half uur) naar Nieuw Vennep, begonnen we om 8.10 uur te schaken.
Ronald Hoekstra, op bord 1 begon furieus en kwam na 1 uur duidelijk op winst te staan en zijn tegenstander moest een half uur later het onderspit delven. 1-0.

Ton Haver op bord 5 kwam goed uit de opening en kwam een pion voor te staan. Op een gegeven moment zag zijn tegenstander mat in 2, maar Ton zag mat in 1, dus hiermee won hij de partij. 2-0

Leo Kruisselbrink (bord 3), die na goed uit de opening te zijn gekomen, in het middenspel, opeens een stuk verloor, omdat zijn tegenstander de situatie beter had doorberekend. Leo bleef nog lang tegenstribbelen, maar moest uiteindelijk toch opgeven. 2-1.

Nico Schumacher op bord 6 kwam zoals gewoonlijk na een zet of 10 goed te staan. Het evenwicht in deze partij werd niet verstoord. Zijn tegenstander drukte op de A-lijn en Nico had zelf een drukpunt op de G-lijn. Zij konden allebij deze drukpunten makkelijk verdedigen, zodat zij besloten tot remise 2,5-1,5.

De 5e partij (bord2) zat ondergetekende. Na een zet of 10 kwam ik 1 pion voor te staan en bouwde dit uit naar 2 pionnen en won uiteindelijk makkelijk de partij en de wedstrijd 3,5-1,5.

(Na de door Rob geniaal gevonden zet Pc4 sputterde zijn tegenstander nog even tegen, maar toen duidelijk was dat hij een paar minuten extra zou krijgen en Rob daarna Pc3 zou spelen, gaf hij op. (TH))

De laatste, Ouker de Jong(bord 4), verloor in de opening, wat hem normaal niet gebeurd, 1 pion en hij moest de hele wedstrijd vechten om de stelling te neutraliseren, wat hem ook daadwerkelijk lukte. Omdat wij de wedstrijd al hadden gewonnen, besloten zij tot remise. Einduitslag 4-2 in ons voordeel.