Schaakclub Santpoort

Afgelopen vrijdag 3 september is de vrijdagcompetitie weer gestart. Dat is een competitie waarin jeugdleden van stap 4 en hoger tegen elkaar, maar zoveel mogelijk ook tegen senioren spelen. Ze wennen hierbij aan een ander speltype, maar leren ook om te gaan met een langere speelduur en het noteren van hun partijen.

 

De eerste ronde waren er direct al een een paar opmerkelijke zaken te bespeuren. Zo speelde Tomas Eisses voor het eerst een langere partij waarbij hij moest noteren. En dat beviel hem kennelijk zo goed dat hij na drie kwartier om een tweede velletje kwam vragen, hij had inmiddels 80 zetten gespeeld.

 

 Cheryl Looijer speelde met wit tegen vader Robin en liet zien dat een Dame en Toren achterstaan helemaal niet erg is, zolang je je tegenstander maar mat kan zetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sjoerd speelde met wit tegen Ouker. Ouker ondervond dat de jeugd in combinaties al best een stukje vooruit kan denken.Na 12. .. Pc5 stond deze stelling op het bord.

 

 Sjoerd aarzelde niet en speelde

13. Dxd8 Lxd8

14. Txd8 Dxd8

15. Lxc5+

 

 

 

 

 

 

 

 

En nu moet zwart het materiaal met rente teruggeven.

15. .. De7

16. Lxe7 Kxe7

17. Lb3

En zwart gaf op.

 

 

 

 

 

Wil je dit soort situaties ook zien, of zelfs meemaken, kom dan ook eens op een vrijdag langs. Om 19.10 uur  maken we de indeling voor de op dat moment aanwezigen.

Geef een reactie