Schaakclub Santpoort

Aankomende dinsdag is de halve finale van het bekertoernooi dat samen met Kijk Uit wordt georganiseerd. Ingmar wist als eerste een plekje te bemachtigen bij de laatste 4. Met sterk spel wist hij eerst Douwe en toen Wim G aan de kant te zetten, waardoor hij ook als enige Kijk Uit-speler nog de finale kan bereiken.

Ronald was de volgende die zich wist te plaatsen door een knappe remise te spelen tegen Dick Wijker van Kijk uit. Beide spelers besloten liever te loten dan te vluggeren. Dick die de vorige ronde nog won van Rob de Roode wist nu niet het geluk naar zich toe te trekken. Dit betekent dat Ronald het mag opnemen tegen Peter de Roode.

Peter heeft het moeilijkste programma achter de rug gehad. Eerst met zwart een partij tegen een goed voorbereidde Menno die sterker uit de opening wist te komen en ook nog eens een half uur voorsprong had. Doordat Menno iets te veel tijd verbruikte in het middenspel ontstond er voor beide spelers tijdnood. Hier trok Peter aan het langste eind en vervolgens wist hij in de kwart finale zijn zoon Martijn uit te schakelen. Optisch leek het alsof Martijn heel goed stond. “Maar het klopte niet”, zei Peter.

Van ondergetekende werd ook verwacht dat ik de halve finale wist te bereiken. Maar dat leek bijna mis te gaan tegen Marten B. Na een dramatisch ASK toernooi probeerde ik langzaam weer mijn vorm op te pakken. Dit ging echter helemaal niet goed; Marten speelde erg sterk en wist een betere stand te creƫren waarbij hij actieve stukken had en meer ruimte. De winst wist hij echter niet te vinden waardoor ik terug kon komen met een counter en vervolgens het afmaakte met een winnende combinatie. De ronde erna wist ik met een rustige partij van Mike te winnen, waardoor ik het in de halve finale mag opnemen tegen Ingmar.

Geef een reactie