Schaakclub Santpoort

Da's snel ! Ja inderdaad !
Allereerst feliciteer ik Jan alvast met zijn kampioenschap. Hier en daar verloor hij hele en halve punten, maar uiteindelijk deerde dit hem niet (Stefan deed immers hetzelfde).
Ik blijf me positief verwonderen, dat Jan de bescheidenheid zelve blijft, zelfs in partijen, waar hij de tegenstander compleet wegblaast.
Ik zal nog een apart stukje schrijven met statistieken om deze en andere details verder voor het voetlicht te brengen.

Er werd weer lekker gespeeld door een vaste kern tijdens een seizoen, dat o.a. gekenmerkt werd door spelers, die vanaf het begin of halverwege door drukte/andere prioriteiten afhaakten.

Zodoende heb ik een paar keer een aantal spelers noodgedwongen 3x tegen elkaar laten spelen.
Gelukkig heeft een aantal van deze spelers toegezegd volgend seizoen weer van de partij te zijn (Ivan, Rob de Roode, Mick en Wim Gravemaker).

V.w.b. mijn persoontje als competitieleider, een aantal opmerkingen:

1) Ja, ik ben bijna net zo precies als een Zwitsers uurwerkje; ik druk om 20:00 uur precies de klokken in bij de borden, waar ze nog niet ingedrukt zijn.
De zaalsluittijd is en blijft 23:30 uur en uiterlijk rond die tijd moet de zaal helemaal leeg zijn.

2) Bedankt voor het goed communiceren van afwezigheden, al dan niet last-minute door onverwachte omstandigheden/overmacht.
Ga zo door !

3) Ik reken volgend seizoen op meer borden/meer spelers, zoals door mij eerder/boven aangehaald in het voorlopig laatste seizoen (2017-2018) voor mij als competitieleider.
M.i.v. 2018-2019 draag ik het stokje over aan mij toekomstige (nog onbekende) opvolger, die in ieder geval geen Ouker heet.

4) Aan sommige jongens zou ik nogmaals willen zeggen – Jongens, speel een partij met een bord vol stukken nou eens uit t/m het eindspel en niet meteen remise geven, daar waar er nog genoeg te spelen is.

Nogmaals bedankt allemaal voor jullie inzet, salonremises en begrip.
Volgend seizoen wordt het dus alleen nog maar leuker met meer spelers (en makkelijker voor mij qua indelingen maken !).

Geef een reactie