Het was her en der bar en boos bij de 6 partijen van vanavond, maar niet voor Barry.
Hij speelde scherp met wit tegen Ronald, leek een licht initiatief te hebben in het T/L vs T/P eindspel.
Toen Ronald een onschuldig uitziende pionzet (b4) deed, was het in een paar rake klappen afgelopen.
Hiermee neemt ons relatief nieuwe lid toch maar even de koppositie over, gezien de uitslag van Ouker's partij (waarover later (veel) meer).

Ondergetekende (met wit) en Ouker maakten er letterlijk en figuurlijk een (kort) potje van.
Lange tijd (wel 10 zetten) volgden ze de partij tussen (wie kent ze nou niet !) Konstantin Chernishov (2541) en Zoran2 (Rambo2, Rocky2) Jovanovic (2404), gespeeld in 2003 tijdens het Savaria Summer toernooi in Szombathely (voor de fanatiekelingen valt er heel wat te Google-en; wellicht een idee voor degenen, die met Kerst (te)veel tijd over hebben).
Vanaf zet 11 werd het verschil gelukkig al duidelijk tussen een GM en wij gewone schaakstervelingen bij SC Santpoort.
Daar waar Constantijn simpel 2 zetten doorrekende en lang rokeerde, de witte loper op e3 indirect dekkend vanwege een nog ongerokeerde zwarte koning op e8, ging de witspeler in harakiri-modus met zijn koning naar e2 (overdosis Hillegom Open Groep B ? Enige mate gebrek aan talent ? Laten we 't op een combinatie van beiden houden.).
Zwart kon op zijn beurt (2 zetten doorrekenend) direct een stuk winnen, maar zag dit ook niet. Vervolgens kon wit met een rood hoofd afwikkelen (L, P en D afgeruild), waarbij zwart na zijn 16de zet -ook met een rood hoofd- remise aanbod.
Verder weinig muziek ziende in de stelling, helemaal in disarray door zijn openingskunsten en relatief veel tijd gebruikt hebbende, nam wit de remise als een vroeg kerstcadeau aan.

Elmar (wit) en Gijsbert hielden lange tijd de stukken op het bord, alles lekker in elkaar geschoven. Wit pakte een pion van zwart en kwam ook nog eens met een paard op f5, maar toen zwart de achtergebleven witte pion op d3 met een paard pakte, stortte weldra de hele witte stelling als Sauron in Mordor in elkaar.

Nico Schumacher (wit) liet zich ogenschijnlijk wel heel simpel 2 pionnen afhandig maken door Rob Buschman in de openingsfase en kwam dit niet meer te boven.

Martin (wit) kwam ook 2 pionnen achter tegen Wim Dijkman. In het T/P-eindspel was de geisoleerde dubbele, zwarte vrijpiontrein op de b-lijn niet meer te houden.

Mick (wit) trok dapper ten strijde met zijn g/h pion (zijn koning kortgerokeerd zijnde) tegen Outger. Dit betaalde zich later uit door kwaliteitswinst, die uiteindelijk met T+L tegen twee (opgesloten/kreupele) zwarte paarden simpel gewonnen was.

Geef een antwoord