Zo vers in 't nieuwe jaar leek dat wel te gelden voor Leo en Outger.
Leo deed al na 7 zetten zijn dame cadeau tegen Barry; Outger verloor in het begin een stuk tegen Ouker, maar had dat pas later door.
Voor beiden was het dan ook snel (voor Leo heel snel) afgelopen.
Tussendoor zaten Rob van Zwieten en Rolf in een ruil ratrace en zij deelden spoedig 't punt.

Ton won met zwart al snel twee pionnen tegen Cees Hollaar. Laatstgenoemde leek geen compensatie te hebben, maar middels een keus uit verschillende zetjes had hij volgens Ton's stokvis de remise kunnen garanderen (zie ook stukje van Ton van vandaag op de website).
Cees gaf echter (te snel) op.

Cees Heeremans gaf met zwart zeer goed partij tegen Rob Buschman. In een gelijke stelling met Cees D/T/P/L + 6 pi tegen Rob D/T/2L + 6 pi ruilde Cees in alle haast het laatste torenkoppel.
Niets aan de hand, dames op 't bord houden en de gelijke stelling zou blijven.
Snel daarna ruilde hij echter ook de dames af, waarna de zwarte pionnenminderheid (2 vs 3 witte) op de damevleugel niet meer te verdedigen was tegen 't witte loperpaar.
Zonde !

Wim Dijkman (w) en Ronald (zw) maakten er een spannend potje van. Wit D/T/2L + paar pionnen en zwart D/2T + paar pionnen meer, netto stond zwart 2 pionnen voor en opereerde met al zijn zware stukken over de e-lijn tegen de lang-gerokeerde witte koning.
Even later bleek zwart een van zijn torens tegen een van de witte lopers afgeruild te hebben en stond nu qua punten een pion achter.
Zwart had echter een dreigende aanval met D+T tegen de witte koning, die bijna verstikt werd door zijn krampachtig verdedigende witte toren en loper. De witte dame besloot haar man te bevrijden door de zwarte koning te (eeuwig) schaken.

Bij Nico Schumacher (w) tegen Mick stond het in eerste instantie helemaal in elkaar geschoven (alleen D+L geruild).
Voor de omstander leek 't er op, dat beide partijen er niet doorheen konden komen, totdat wit eigenhandig het fundament onder zijn stelling vandaan haalde door de basispion op b2 op te schuiven naar b4 (i.p.v. te laten staan en de stelling gewoon te keepen en kijken waarmee zwart op de proppen zou komen, alhoewel ook vermeld moet worden dat Nico grote tijdsachterstand had t.o.v. Mick en in tijdnood was).
De witte stelling stortte spoedig in na kwaliteitsverlies.

Geef een antwoord