Schaakclub Santpoort

Maar Nico had daar helemaal geen tiet veur ! Met wit vanuit de opening ging 't al snel fout tegen Rolf (stuk tegen 2 pionnen) en ging uiteindelijk door zijn vlag, alhoewel Rolf 't zichzelf wel lastig maakte aan 't einde.
Zijn schaaktijd was weliswaar op, maar uiteindelijk toch nog tiet voor een (paar) pafke(s) en Nico kreeg snel zijn kleur weer terug.

Leo met zwart leek 't Ouker vanuit de opening heel gemakkelijk te maken. Ouker mocht inslaan op f7, won daarna geforceerd de kwaliteit en met o.a. al zijn zware (witte) stukken op het bord leek de zwarte koning ge-g en h-lijnd te gaan worden. De meestal zo bedachtzame en voorzichtige Ouker nam met een offensieve loperzet teveel hooi op zijn vork (in plaats van deze simpel terug te trekken), waardoor Leo zijn kansen waarnam en met zijn zwarte dame over de damevleugel de (ongerokeerde) witte koning ging treiteren, zodanig dat deze niet kon ontsnappen uit eeuwig schaak.

Barry met wit tegen Rob Buschman ging ervoor. Rob verbruikte zeeen van tijd en werd toch wel licht emotioneel, omdat Barry in een stelling met ieder een loper (gelijkkleurig) en bijna alle pionnen op 't bord geen remise aannam.
Uiteindelijk dunde de hoeveelheid pionnen uit, maar zodanig dat er voor beiden geen doorkomen aan was.

Waar ook geen doorkomen aan was, met bijna alle pionnen op 't bord en ieder een loper (ook gelijkkleurig) was bij Wim D tegen Ozden. Daar waar Wim vorig jaar dacht te forceren in een vergelijkbaar eindspel (ook met wit, maar zwart had toen een paard ipv een loper) en uiteindelijk van een koude kermis thuis kwam, schoof hij nu behoedzaam alles dicht.

Martin kwam met wit een pion voor tegen Outger en had de overhand in het centrum. Door een tactisch valletje van zwart, verloor wit echter een stuk door penning.

Rob van Zwieten en Mick gingen gelijk op. Rob bood remise aan, maar Mick ging nog even door, totdat Rob een fout maakte.

Gijsbert ging met wit voortvarend van start tegen Ronald en had bijna al zijn stukken gericht op de kort-gerokeerde zwarte koning, daar waar een aantal stukken van zwart relatief buitenspel stonden op de damevleugel.
Uiteindelijk blies wit de zwarte vesting op en kon 't punt incasseren.

Geef een reactie