Ik hoopte nog een glimp op te vangen van drie heuse krakers, toen ik rond 21:45 binnenrolde om te kijken.
Helaas waren Wim G vs Barry, Mick vs Wim D en Ouker vs Rob B al afgelopen. Nu wil ik niet snel aan matchfixing denken, maar als ze alledrie in remise eindigen, dan zet dat je wel aan 't denken.

Leo fietste tegen Rolf een fortuinlijke overwinning, want -ik benadruk "naar mijn mening"- Rolf leek wel erg snel op te geven, nadat hij een pion voorsprong kwijtraakte in een eindspel met dubbele torens en ieder een loper (ongelijkkleurig).
Volgens Rolf's bewoordingen zou zijn stelling instorten na verlies van een andere pion (dus op achterstand van 1 pion komend), maar daar leek 't in de verste verte niet naar. Zwart zou makkelijk zijn loper voor de eeuwigheid kunnen vastplakken op g3 met ondersteuning van een pion op h4 en wit mag dan eens gaan bedenken hoe hij zijn pionnenmeerderheid (g2,h3) in beweging gaat brengen.

Gijsbert is de laatste tijd (weer) in vorm en haalde deze keer een vlotte, regelmatige overwinning (kwaliteitswinst) op Martin.
Erg clean, valt verder weinig over te zeggen dan 't feit, dat Martin even in mineur lijkt te zijn de laatste tijd; dat zijn we niet gewend van hem.

Outger leek moeilijker te staan, maar kwam uiteindelijk op winst staan.
Helaas een blunder en Ton won ook de 2de omloop van Outger.

Ons nieuwe lid Rogier, die vorige week zeer knap partij had gegeven tegen Rob (wel verloren), liet tegen Nico zien, dat hij de potentie heeft om een sterke clubschaker te worden. Met een stuk voor in een D/1T eindspel won hij, maar 't was wel even oppassen op een matje op g7.
Knap, dat je met alleen maar schaakervaring uit je jeugd (en dat zonder P/T/K diploma) en 50 potjes op chess.com al zo een niveau hebt.
Nu lekker veel spelen bij Santpoort en verder thuis blijven trainen; sky is the limit.

Cees Hollaar speelde eindelijk weer eens een knappe pot tegen Rob van Zwieten, kwam een stuk voor, maar liet zijn dame los op een veld, waar deze pardoes door zwart geslagen kon worden.
Ik moest er even bij komen en benadrukken, dat er niets meer te doen is als een stuk los gelaten is (ook al is de klok nog niet ingedrukt). Voortaan handen onder de billen !
Rob was echter heel ridderlijk/galant (en al die andere superlatieven) en bood 'm remise aan.
Cees mocht zich in de handen wrijven met zo een genereus aanbod.