Schaakclub Santpoort

En dan doel ik niet op partijen, waarin spelers met een totaal stellingsoverwicht de partij abrupt weggeven, maar op 't feit dat we deze avond maar 4 tafels hadden.

Mick haalde met wit een toch wel zeer eenvoudige overwinning tegen Rolf door vanuit de opening materiaal te winnen.
Rolf wist nu ook hoe 't is om een dipje te ondergaan na een reeks goede resultaten, hoort er allemaal bij.
Jan met wit tegen Ouker verloor de kwaliteit; naar eigen zeggen zag Ouker deze kwaliteitswinst vier zetten van tevoren aankomen. Regeren is inderdaad vooruit zien en zo verankert Ouker zich vooralsnog in de top 3 met o.a. nog partijen te gaan tegen cracks als Rob de Roode en Stefan Fokkink.
Ivan (w) en Rob maakten er een spannend potje van. Rob ging op beide vleugels met de pionnen naar voren op een bord vol met stukken (alle zware en ieder 2 lichte en met -ik geloof- alle pionnen nog op 't bord.
Op een gegeven ogenblik drong Ivan binnen op de zwarte K-vleugel, waarbij de witte dame, een van de witte torens en de witte loper als kannibalen zaten te tollen rond een mals zwart paard op g7, die ternauwernood door de andere zwarte stukken verdedigd kon worden.
Het leek sterk een kwestie van tijd (wit de andere T en zijn P erbij halen), voordat zwart in zijn eigen sop gaar zou koken.
Toen ik weer terugkwam bij 't bord, zag ik Rob op dat moment met een enorme opluchting en bolle wangen op zijn gezicht stoom afblazen ("Remise" !).
Ivan balen, maar ja als je 't niet meer ziet (zitten), kan je idd beter remise aannemen, voordat je zo een partij ook nog verliest.
Als laatste vierde ondergetekende -na een afmattende kantoordag en vervolgens uur in file op de A4, 19:00 uur thuis en 19:30 weer rijden naar de club- een remise als een winst tegen Rob B (gehalte Rob viel deze ronde mee !). Ozden opende met wit anders dan anders en dat viel totaal niet mee (voortaan gewoon weer e4).
Ozden werd weggespeeld door een zwakke openingsbehandeling en er waren kansen voor Rob, die al in zijn stoutste dromen de witte koning mat in 1 dacht te kunnen zetten op een bord vol stukken. Bijna, maar net niet.
Rob zelf was ook nog aangeslagen na zijn blunder in de voorgaande bondswedstrijd, dus het door Ozden aangeboden en door Rob prompt aangenomen remiseaanbod was voor beiden een win/win.

Geef een reactie