Schaakclub Santpoort

Rolf en Ton gingen gelijk op; Rolf bood remise aan, die niet aangenomen werd. Wit maakte even later een fout, waardoor zwart loon naar werken kreeg voor het weigeren van een vroeg remiseaanbod.

Cees Heeremans (wit) en Rogier vochten een enerverend duel uit, waarbij pionnen over en weer 'gepacmand' werden. Uiteindelijk verkreeg wit in een enkel toreneindspel een pion meer (2 tegen 1) met winstkansen. Cees' batterijen waren na deze inspanning weer op en zei, dat hij ermee ophield en zwart het punt mocht hebben. Rogier retourneerde dit genereuze aanbod en bood zelf het punt aan wit aan (gezien wit's winstkansen).
De competitieleider moest er aan te pas komen met zijn competitiebijl en hakte het punt doormidden.

Leo (wit) ging door waar hij vorige week gebleven was en voerde ook zijn partij van vandaag tegen Rob van Zwieten met tamelijk vaste hand naar winst na kwaliteitswinst.

Nico Schumacher (wit) leek weer eens een winstpartij te halen tegen Cees Hollaar en had uiteindelijk een stuk tegen twee pionnen. Wit vond de twee zwarte vrijpionnen op de damevleugel (alhoewel ze nog moesten beginnen met rollen) zo eng, dat hij (halve) eieren voor zijn geld koos.

Wim Dijkman (wit) en Gijsbert maakten er een duizelingwekkend potje van. Gijsbert won in het middenspel de kwaliteit en leek linea recta op de winst af te stevenen. In het verre eindspel (T vs L en pionnen) gaf hij wit onnodig tegenkansen,
Wim nam zijn kansen waar en leek zelfs de overhand te gaan krijgen (minimaal remise), maar in tijdnood tastte hij mis en kon zwart een in eerste instantie zekere winst uiteindelijk na veel zweetdruppels nog cashen.

Mick (wit) speelde tegen Rob Buschman, die ondertussen verworden lijkt tot Mick's angstgegner. Wit kwam twee pionnen voor en leek het simpel uit te maken, maar verloor mijns (en ook Rob's) inziens een 1ste pion totaal onnodig in hevige tijdnood.
Daarna probeerde hij de winst met de ene pion voorsprong er nog uit te trekken, maar leek niet te kunnen ontsnappen aan eeuwig schaak. Toen hij dit alsnog poogde te doen (via h3), werd wit 'gemagneet' door een zwarte pionschaak op g4 en verloor daarna dame tegen toren.
Mick sloot 't seizoen zodoende af in lichte mineur.

Stefan was na precies een uur klaar tegen Jan Burggraaf (reglementair).

Martin (wit) kwam er niet aan te pas tegen Ozden. Zwart kreeg het initiatief over de open b-lijn en samen met een loperpaar gericht op de witte damevleugel (incl. pionnen) en met een zwarte dame op h5, die de koningsvleugelzijde in de tang hield, verloor wit uiteindelijk 2 pionnen en gaf er snel de brui aan.

Barry (wit) speelde erg snel tegen Wim Gravemaker (op een gegeven ogenblik iets meer dan 40 minuten tijdsvoorsprong), maar ten koste van een positioneel mindere stelling (stuk tegen pion).
Toch wist hij nog knap te schwindelen en vlocht potentiele matnetjes in de stelling. Zwart moest hard werken, maar rondde uiteindelijk knap af in zijn laatste 5 minuten.

Geef een reactie