5 remisepartijen op 8 borden; we zijn wel wat anders gewend op de dinsdagavond. Sommigen wel erg vroeg remise (waarom niet doorspelen en eindspeltechnieken even aanscherpen ? Per slot van rekening hebben we 10 sec per zet erbij).
Ik heb mogelijk niet alles goed gezien, omdat ik alle concentratie nodig had tegen mijn tegenstander.

Ouker en Wim D kwamen redelijk vroeg remise overeen. Materieel gezien gelijk, maar wellicht even doorspelen, aangezien we met 't Fischertempo begonnen waren deze avond (bij elke zet 10 seconden erbij).

Elmar en Ivan speelden op een mijnen/knollenveld, overal hobbels en kuilen (en dus mogelijkheden) in de stelling, maar ook hier tot remise besloten.

Rob Buschman en Barry speelden wel door tot in het bijna-eindspel. Ik dacht materiaalwinst voor Rob te zien, maar kennelijk verkeerd gezien. Ook hier remise, maar wel dus wat meer strijd hier.

Outger en Gijsbert streden nog iets harder (voor de uiteindelijke remise). Outger won al snel een pion en had m.i. een kansrijke stelling, maar Outger begon naar eigen zeggen allemaal spookjes te zien en gaf een pion terug, daarna een pion cadeau, maar won weer deze terug. Uiteindelijk was de stelling zodanig uitgedund, dat remise wel een terechte uitslag leek te zijn.

Ook Ozden (zw) en Wim G gingen ervoor. In de opening leek Wim een pion te winnen, maar gelukkig voor ondergetekende was dit net niet 't geval. In een stelling met ongelijke lopers en D+T (2de torenpaar zou waarschijnlijk geruild worden) leken beiden niet vooruit te kunnen komen (forceren was voor beiden risicovol); een remiseaanbod van zwart werd door Wim direct aangenomen.

O ja, nog een laatste remisepotje, tussen Leo en Ronald. Zij gingen wel tot 't gaatje. Leo stond een kleine kwaliteit voor, maar in het eindspel (T + h + f vs T + c(-pion)) lukte het Leo niet een van de pionnen te laten promoveren (of 't mogelijk was, weet ik niet; dat mag Leo natuurlijk zelf op het electronische orakel checken).

En nu eindelijk de winst.
Mick ging met wit hard door 't midden tegen Cees Heeremans en was dan ook snel klaar (net iets sneller dan Ouker/Wim D).

Weer een drama voor Rob van Zwieten, nu tegen Ton. Jullie hebben kunnen meegenieten via een ingezonden stuk van Ton op de website.
In de laatste 10 min (overigens wel een rekbaar begrip sinds de overgang naar 't Fischertempo) van de partij zag Rob een simpel valletje over 't hoofd en verloor een stuk en uiteindelijk ook de partij.

Als laatste (tot ongeveer 23:20) was Cees Hollaar knap tegenstand aan 't geven tegen Rob de Roode met (bijna) alle pionnen nog op 't boren (+ ieder 2T + L). Rob dacht er anders over, maar de toeschouwer vond 't er wel erg remiseachtig uitzien.
In ieder geval had Rob (op verzoek met zwart spelend) een enorme kluif aan Cees, maar dit heeft hem waarschijnlijk zo warm laten draaien, dat hij afgelopen zaterdag met zwart zijn partij in de externe won.

Dinsdag a.s. zal ik de hele avond afwezig zijn (weg met mijn vrouw); zodoende zou ik jullie willen vragen e.e.a. op te ruimen.
Mocht iemand zich geroepen voelen om een verslag te schrijven, be my guest (als je zelf geen website-authorisatie hebt, kan je jouw stukje aan mij toezenden via email).
Anders R8 maar geen verslag

Geef een antwoord