Nog met de zomer in de kop, begonnen we aan de 1ste ronde van dit nieuwe seizoen met toch nog 8 tafels ("het moet niet gekker worden", zou een bekende blondie gezegd hebben).

De kast was helemaal leeg, toen ik deze opendeed. "Kroegloperstoernooipvd" flitste er door mijn hoofd.
Rob de Roode gebeld, die figuurlijk gesproken met zwaailicht en sirene achter alle materiaal aanging, waardoor we iets voor half negen konden beginnen.

De 1ste overwinning van dit seizoen mag bijgeschreven worden op het conto van Cees Heeremans.
Hij versloeg met zwart zijn naamgenoot, nog voordat ikzelf de mogelijkheid had gekregen om een blik op hun partij te werpen.
De blik in Cees He's ogen gaven mij de indruk, dat hij Cees Ho resoluut van het bord geschoven had.
Runner-up v.w.b. eerste overwinning van het seizoen was Ger Kemper, die bewees dat de kampioen van afgelopen seizoen ontzettend veel geluk gehad heeft.
In een scherpe partij, waarin beiden twistten over wie de gladiolen mochten hebben en wie de dood, kwam Ger uiteindelijk boven drijven, ondanks pionverlies in de opening.
De zwarte koning van Ozden kwam 'er niet lekker in'. In een eindspel met Ger D+2P+pionnen en Ozden D+T+pionnen (en eentje meer), maakte Ozden in tijdnood het verkeerde ventieltje (g6) en verloor de dame met paardvork.
Ook al was het goede ventieltje gemaakt (h6), dan nog zou Ger verreweg de betere papieren gehad hebben (een loperpaar is heel sterk, maar een paardenpaar maakt je ook horendol), doordat de zwarte toren -om witte pionnen op de damevleugel te veroveren- buitenspel stond.
Leo hield aanvankelijk goed stand tegen Stefan en ging ook lange tijd gelijk op, maar verloor ergens een stuk en toen was 't over (zijn witte toren op de 7de rij was bij lange na niet dreigend genoeg, omdat de witte dame er nooit bij kon komen).

Nico Spiering zet de goede lijn van vorig seizoen door; tegen zijn naamgenoot won hij eerst een pion en daarna door een fout van zijn tegenstander meer materiaal via een torenvork.
Rob Buschman en Ouker de Jong besloten in een volgens mij nog voldoende scherp, interessant eindspel (T+licht stuk+pionnen) tot remise.
Gijsbert en Barry gingen lange tijd gelijk op tot in het diepe eindspel (P + 2pionnen), maar naar eigen zeggen van Gijsbert maakte hij een fout in dit tricky paardeindspel, waardoor Barry de twee pionnen van wit won en de partij naar zich toetrok.
Mick en Ronald kwamen tot een pionneneindspel met ieder 6 pionen (waarbij de twee centrumpionnen al weg waren). Uiteindelijk drong Mick met zijn witte koning de zwarte stelling binnen en was het punt simpel binnen gehaald.
Martin hield ook met wit lange tijd stand tegen Rob de Roode (kwaliteit-pion achter); zwart had druk tegen de witte isolani op d4 en Rob bouwde de druk langzaam op, totdat Martin een blunder maakte en zijn paard cadeau deed (hij moest dan ook erg nodig).

Komt allen volgende week de 25ste, de voorlopige indeling staat reeds op de website.

Geef een antwoord