Schaakclub Santpoort

Bij schaakclub de Stukkenjagers zitten ze er behoorlijk mee in hun maag. Eén van hun leden een 27 jarige Tilburger sloeg afgelopen zaterdag tijdens een Rapid-schaaktoernooi een tegenstander met een mok tegen het hoofd!

Gevolg: een hersenschudding, het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis en mocht minimaal 5 dagen lang niet meer schaken. De politie is er bij gehaald, deze man wordt uitgesloten van al onze toernooien

Geweld is tijdens een schaakpartij vrij zeldzaam, competitieleider Cesar Becx van de Stukkenjagers vond het ver over de grens gaan. Je kunt niet alles zwart/wit zien, maar voor het slachtoffer was het zeker zwart, dit kunnen we niet door de vingers zien! De bond was niet bereikbaar voor commentaar.

Zelf heb ik ook eens de stukken van het bord geslagen na een onnodige nederlaag tegen Hans Kors. Ook kan ik mij nog een nederlaag herinneren voor de bond dat was nog in de Burgemeester Enschedelaan in Santpoort, waar ik met een stuk voor een tussenschaak wilde doen wat niet klopte en toch nog verloor. Ik besloot gelijk op te stappen en het schijnt dat ik daarbij de deur vrij hard achter me dicht sloeg.

Ook heb ik oud-lid de hr de Niet mat gezet midden op het bord, ook hij sloeg de stukken van het bord en heb ik op de club nooit meer terug gezien.

Tegen oud-lid de hr Kessens had ik een klein voordeeltje, Kessens bood remise aan ik weigerde en won, ook de hr Kessens heb ik nooit meer op de club gezien.

Afgelopen dinsdag verloor ik Ozden Tuna, Ozden zei tot volgende week, wil je nog wat drinken, ja ik ben een aardige goede wedstrijdleider geworden al zeg ik het zelf.

Geef een reactie