Schaakclub Santpoort

De dag na Sinterklaas is het 5e door de mist richting Alkmaar getogen. De derde bondswedstrijd moest daar gespeeld worden. Het was een wedstrijd tussen de nummer 1 (wij) en de op een na laatste. Dat wekte binnen de vereniging wel verwachting.

Het speellokaal was een mooie sociëteit. De inrichting was rustiek. Er was zelfs een leren bank beschikbaar was om af en toe een rustpauze te nemen. De sfeer paste erbij zeer gemoedelijk.

 

Na de welkomstkoffie begonnen de wedstrijden. Robin kreeg al snel een volle toren voorsprong. Er werd nog wel enige tijd doorgespeeld maar het eerste punt was binnen.

 

Leo won in de opening een pion. Ook kreeg zijn tegenstander een geïsoleerde pion op het midden. Toen hij ook een kwaliteit voorsprong erbij kreeg was het punt binnen halen een kwestie van uitspelen. Dat zijn tegenstander een toren waarvan de dekking gepend was kon pakken hoorde zowel hij als zijn tegenstander (gelukkig) achteraf. 

 

Richard stond inmiddels een stuk voor. Bij Douwe was de stand gelijk maar kon nog alle kanten op. De tegenstander van Richard kon vele zetten achtereen schaak geven en daarbij enkele pionnen winnen. Na een lange wandeling van de koning hield dat een keer op. Toen kon Richard zijn voorsprong benutten en de winst binnen halen. Dat was 3-0.

 

Douwe was door zijn door zijn tegenstander (mede door een pion op de 7e rij) zo vast gezet dat hij alleen zijn koning heen en weer kon schuiven. De tegenstander wist echter niet hoe hij de stelling kon forceren en bood remise aan wat Douwe aanvaardde. 

Dat betekende dat de derde overwinning een feit was. 

 

In dikke mist maar met een goed gevoel verlieten we de sociëteit op weg naar huis. 4 februari 2011 is het vervolg.

 

 

De uitslagen op een rij

 

DOS

 

 

 

Santpoort 5

 

1

 

Harrie Leibbrand

 

 – 

 

Douwe van Rees

 

½-½

2

 

Onno Vellinga

 

 – 

 

Richard Dietvors

 

0-1

3

 

Ernst Leeuwenkamp

 

 – 

 

Leo Kruisselbrink

 

0-1

4

 

Martin Zonderhuis

 

 – 

 

Robin Looijer

 

0-1

 

 

Geef een reactie