Schaakclub Santpoort

Santpoort 3 kan dit seizoen maar geen vuist maken, ditmaal moesten we tegen Aalsmeer 2.

Voor we goed en wel begonnen waren was Ouker een stuk kwijt, Ouker één van de steunpilaren van afgelopen seizoen begon daarna heel slim vertragings tactiek toe te passen om niet te snel de 0 te hoeven incasseren. Ronald kwam er met wit niet aan te pas en werd letterlijk weggevaagd. Ik dacht dat Ozden op bord 2 tegen een 1800+ Verschuren redelijk uit de opening kwam maar ik moet iets hebben gemist want ook hij ging er redelijk snel af. Henk stond goed en ik ging er al vanuit dat hij zou winnen, maar ineens stond hij op en aan zijn houding kon ik zien dat hij niet gewonnen had, op de 36 zet maakte hij in een betere stand een fout die gelijk zijn partij kostte.

Aalsmeer had een groot bord staan waar de partijen op stonden genoteerd en toen ik me halverwege de avond omdraaide stonden daar 4 grote nullen, het zou toch niet weer 8-0 worden aub.

Zelf stond ik de hele partij minder en mijn tegenstander begon irritant zachtjes te fluiten hij had het kennelijk naar zijn zin, in het eindspel kon ik eindelijk laten zien waarom ik 2e in de onderlinge sta. Met mijn beide Torens op de 7e rij was mat niet meer te voorkomen, met nog 19 seconden op de klok gaf mijn tegenstander gedesillusioneerd op 1-4.

Wim Dijkman maakte een beginnersfout tegen de zwakste speler van Aalsmeer, weliswaar onder druk maar volkomen onnodig. Afgelopen woensdag op zijn verjaardag 14 maart had hij nog gratis schaakles van me gekregen en het laatste potje van de avond had ik hem nog ook nog laten winnen, hij was per slot van rekening jarig!

Rob Buschman had zijn tegenstander mooi te pakken, ook de bordpunten kunnen nog belangrijk zijn. Hans liet aan bord 1 met Dame/Paard tegen 2 Torens zien hoe je dat uitspeelt, zijn tegenstander 1900+  Korenwinder kon niet veel meer doen dan met zijn Koning heen en weer gaan terwijl Hans zijn stukken op de goede plek zette om zijn pion te laten promoveren 5-3.

We zijn nu afhankelijk geworden van de wedstrijd Aalsmeer tegen Bloemendaal, mocht Aalsmeer die winnen dan degraderen we niet. Mocht Bloemendaal winnen zullen we alles uit de kast moeten halen om HWP dat 2e staat pootje te lichten, een kat in nauw maakt rare sprongen, laten we ons daar maar aan vast houden. Ik wil hierbij nog even het 2e van Santpoort feliciteren met hun kampioens overwinning van 7-1, alleen als Volendam hun laatste wedstrijd met 8-0 wint en Santpoort met 8-0 verliest kunnen zij het kampioenschap nog ontgaan! Dat is net zo onmogelijk als Pasen en Pinksteren op 1 dag vallen!

 

Gerard Swier

          

Geef een reactie