Schaakclub Santpoort

Santpoort 3 versterkt met Henk Swier en Rob de Roode moest in de eerste ronde tegen de Uil 2 al gelijk het hoofd buigen. Van de 3 vooruit gespeelde partijen Ronald Hoekstra, Hans Kors en Ouker de Jong wist alleen Hans knap te winnen, Ronald liet zich vrij snel na de opening mat zetten en Ouker verloor in de opening een pion wat ook tot verlies leidde. Hans Kors daar in tegen wist knap te winnen.

 

Met de 2-1 achterstand moest er gewonnen worden, Henk aan bord 4 deed dat ook tegen een ruim 1800 speler, die hij er genadeloos af hakte. Rob de Roode melde dat hij ging winnen en een vol stuk voor stond. Rob Buschman stond kwaliteit voor, dat ging allemaal lekker. Gerard Swier leek een winnende aanval te hebben maar verzuimde een pion te offeren en verloor eigenlijk door een simpele combinatie. Wim Dijkman solliciteert hard naar het vierde van Santpoort, een kansloze partij werd verloren 2-4. De 2 Robben moesten winnen Rob de Roode had zijn vol stuk weggegeven maar stond nog kwaliteit voor, Rob Buschman stond ook kwaliteit voor maar kon de winnende combinatie niet vinden. Rob de Roode wikkelt af naar een eindspel met 2 pionnen meer, ééntje raakte hij echter gelijk kwijt waardoor hij een niet meer te winnen eindspel op het bord had getoverd, remise. Andere Rob werd verrast door een combinatie waarbij hij zijn mooie Toren verloor.

 

Een volkomen onnodige nederlaag, wel is het zo dat we met de Uil 2 gelijk één van de sterkere team´s van de poule hebben gehad, maandag 8 november moeten we uit tegen de Haarlemse Jopen. Ik denk dat we voor die tijd maar even aan teambuilding moeten doen.

Geef een reactie