Op 20 mei starte de eerste 3 rondes van de Zomercompetite 25 min p.p.p.p. lekker ontspannen een paar potjes schaken, toch vlogen af en toe de vonken er van af. Kampioen Ouker moest de eerste ronde buigen voor Nikoly en Wim Dijkman flikte het weer om van Gerard te winnen.

Rob Buschman wilde graag van Rob de Roode verliezen en nam waarschijnlijk daarom brutaal de plaats van Henk in en Richard speelde Leo naar een nederlaag.  

De 2e ronde offerde Ouker 2 paarden, een loper en 2 pionnen voor aanval tegen Rob de Roode, hij kreeg wat hij wilde aanval, maar kon helaas onder grote tijdsdruk de winst niet vinden.

Dijkman had Nikolay op zijn knieën maar verslikte zich in het eindspel!

Leo speelde Nico naar een nederlaag en Martin werd tot 2x toe mat gezet door Gerard.

Mick speelde de eerste ronde de enigste remise van de avond tegen Martin, in de 2e ronde tegen Henk moest hij het onderspit delven tegen aanval die als niet goed in het boekje stond!

Richard won zijn 2e partij achter elkaar nu tegen Buschman die zich hardop af vroeg of Richard nog wel mocht rokeren, er lag op de tafel nog een stap 2 boekje, volgens mij of was het nu stap 1 staat het daarin, toch maar even nakijken.

In de 3e ronde speelden Richard en Drel de finale, Drel bleek ongenaaktbaar en scoorde 3 uit 3.

Rob de Roode ook 100 o/o had last van buikloop (spanning) en moest eerder weg, maar liep een half uur later nog vrolijk in de ronte, hierop werd hij vriendelijk doch dringend verzocht de zaal te verlaten. Gelukkig liep net zijn broer Martijn binnen die Henk van de nodige tips voorzag en eigenlijk een soort gratis schaakles gaf. Gerard maakte volgens Mick dezelfde fout in de opening als Henk maar verloor toch weer? Rob Buschman scoorde in zijn laatste wedstrijd toch nog een vol punt, Martin was het slachtoffer. Dijkman bleef door zijn overwinning tegen Nico in de reeees.

Ouker had zich na 2 nederlagen afgemeld voor volgende week, maar plots begon de zon weer voor hem te schijnen, ik hoorde al aan zijn stem dat Leo het onderspit had moeten delven. Voor de goede orde Ouker in de Zomercompetitie zijn er geen bye’s, alleen een oneven als je letterlijk aan de kant staat. Komende dinsdag 27 mei ronde 4 t/m 6!  

 

Geef een antwoord