Schaakclub Santpoort

Vrijdag 12 februari speelden zowel het 2e als het 3e thuis tegen respectievelijk KC 9 en het Paard van Ree, voor beide teams was het belangrijk om te winnen. Het tweede moest tegen de koploper en stonden 2 punten achter, het derde speelden voornamelijk voor de bordpunten aangezien zij net zoveel punten hadden als medekoploper de Uil 2.

 

Hans Kors had het 2e versterkt en met Bert Stangenberger had het 3e een goede vervanger in huis. Na een half uur werd teamleider Gerard Swier onrustig omdat Rob de Roode nog niet aanwezig was, op het moment dat ik wilde bellen kwam hij net binnenlopen hij had eerst nog even rustig thuis gegeten??!! OK hij had Corus gewonnen en een vedette komt altijd te laat!

 

Na een uur kwam Rob Buschman met een mededeling, hij stond dan wel een stuk voor, maar vond verder niemand echt goed staan? Gelukkig had Henk Swier zijn tegenstander vanuit de opening, (op papier tegen de sterkste tegenstander) geheel overklast en konden na ong. anderhalf uur de stukken weer in de doos 1-0. Ronald Hoekstra die vooraf een speldenprik uitdeelde om zijn plaats beschikbaar te stellen??, speelde weer miraculeus en ronde zijn voortreffelijk aanval af 2-0.

 

De tegenstander van Rob de R informeerde naar de stand, virtueel was de stand 5-0 werd gezegd, het leek of net of hij het niet begreep. Onze topscoorder WIM DIJKMAN had inmiddels een kwaliteit te pakken, Rob Buschman verzilverde zijn stuk voorsprong en wist zich niet meer te herinneren wanneer hij voor het laatst voor de bond gewonnen had, dat was verleden jaar tegen Catricum Rob, waar je met 2 lopers het beslissende punt binnen haalde, het was toen nog bloedje spannend want je tegenstander zat op pad te spelen en we waren allemaal bang dat je dat niet zou zien.

 

Wim bezorgde zijn tegenstander zijn vijfde 0, klasse Wim, we zijn heel blij met je, wit of zwart bord 7 of 8 het maakt je allemaal niet uit, alles in belang van het team! Bij de stand van 4-0 kreeg Gerard remise aangeboden, hij kon natuurlijk met niemand overleggen want hij was immers zelf de teamleider, moest hij doorgaan en denken aan de bordpunten of moest hij de zege zeker stellen, hij besloot tot het laatste 4,5-0,5.

 

Ouker de Jong had zijn winnende aanval laten glippen en vroeg of hij remise aan mocht bieden, natuurlijk ik weet uit ervaring dat Ouker alleen remise aanbied als hij slechter staat, zijn tegenstander nam het remise voorstel aan en op dat moment kreeg Ouker ineens vreselijke praatjes, hij stond veel beter, zijn tegenstander had eigenlijk niets te vertellen, Ouker had een prachtig paard. OK Ouker je was dus bang om te verliezen of zag je spoken!?

 

Rob de Roode had de les van afgelopen dinsdag met eindspel Toren/pion nog in het hoofd en schoof zijn tegenstander langzaam van het bord, knap gespeeld Rob 6-1. Onze nestor Bert Stangenberger was als laatste bezig en wist hoe belangrijk de punten voor Santpoort waren en ging rustig maar gedecideerd zonder zijn tegenstander ook maar een kans te geven op naar de winst, goed gespeeld Bert 7-1.

 

Op dat moment was het tweede nog aan de gang, het onwaarschijnlijke gebeurde Hans Kors verloor??!! Gelukkig maakte Stefan Fokkink zijn reputatie waar, als de druk het hoogste is lijkt hij op zijn sterkt en haalde het beslissende punt voor het tweede binnen, het was dus een Dubbelslag voor Santpoort. Iedereen bedankt die aan deze pleswierige avond heeft meegewerkt en het was nog tot in de kleine uurtjes gezellig aan de bar van het Polderhuis.

Geef een reactie