Schaakclub Santpoort

Verslag van het NHSB kampioenschappen voor E-teams.

Op zondag 14 maart vond in Heerhugowaard het jaarlijkse Jeugd Viertallen Kampioenschap voor clubteams plaats. Er werd gestreden om het Noord-Hollands kampioenschap in de E-categorie, geboortejaar 1994 of later. Ook stond plaatsing op het spel voor het landelijke kampioenschap dat later in het jaar in Tilburg zal plaatsvinden.

Namens schaakclub Santpoort deden Ilias van der Lende, Miguoël Admiraal, Nina Schumacher en Wim-Laurens Gravemaker een gooi naar de overwinning. Door veelvuldig behaalde successen en titels in persoonlijke kampioenschappen werd dit team door de kenners reeds van tevoren getipt als mogelijke titelkandidaat. Waarmaken was dan ook het motto.

Zeven ronden moesten er gespeeld worden, waarbij het teamresultaat telde voor de einduitslag. Het team ging uiterst voortvarend van start door achtereenvolgens de afvaardiging van Assendelft en schaakclub De Uil met een duidelijke 4-0 aan de kant te zetten. Tegen het sterke team van Lange Rokade werd vervolgens slechts een half puntje ingeleverd, 3½ – ½ voor het team uit Santpoort. Door deze vliegende start kregen de schaaktalentjes de smaak pas goed te pakken en hadden weinig moeite om de eerste positie vast te houden in de volgende partijen. Achtereenvolgens werd met 4-0 gewonnen van Aris de Heer en schaakclub Aalsmeer. Hierna werd gedecideerd afgerekend met Het Witte Paard 3½ – ½.
Nog voor de laatste partij van de dag hadden de Santpoorters hiermee al een niet in te halen voorsprong opgebouwd op de rest van het veld. De sportieve eer werd echter met verve vervuld door in de laatste partij ZSC Saende ook met 4-0 te verslaan.

Een afgetekende overwinning en het daarmee gepaard gaande kampioenschap was het fantastische resultaat voor de jeugd van schaakclub Santpoort. Zij zullen zeker hoge ogen gooien bij de landelijke kampioenschappen.
Alle lof voor de vier teamleden die met groot doorzettingsvermogen, goed schaken en een uitstekende teamgeest voor deze prachtige toernooizege hebben gezorgd.

Gefeliciteerd namens de club!

Geef een reactie