Schaakclub Santpoort

Op zondag 30 september werd in Mierlo alweer voor de 30e keer het open Nederlands Kampioenschap Rapid voor jeugdteams gehouden. Namens SC Santpoort nam er een E-team deel bestaande uit Sjoerd Haver, Sander en Patrick Raphaël en Robin Schutter.

De eerste tegenstander was Chesspirant 2000 uit Belgie. Deze ronde werd op vrij eenvoudige wijze gewonnen en met maar liefst drie bordpunten waren de eerste twee wedstrijdpunten binnen. Ook de tweede partij pakten we de volle winst van het, naar later bleek, als derde geëindigde VAS uit Amsterdam.

Misschien een beetje overmoedig gingen we de derde partij in tegen de Vink uit Voorschoten en dit resulteerde in een gelijke stand. Daarna een partij tegen schaakvereniging de Toren uit Arnhem, de latere winnaar van dit toernooi…..en we moesten dan ook de meerdere erkennen in deze tegenstander. De eerste nul was een feit.

Van de overige drie partijen pakten we nog tweemaal de volle winst. Alleen van SVBD uit Duitsland verloren we alles….maar ja het is ook altijd lastig zo'n tegenstander uit Duitsland. Al was het alleen maar omdat je niet weet hoe je remise aan moet bieden in het Duits(!). Al met al een heel geslaagd toernooi waar we op een halve bordpunt na nog bijna de derde plaats hadden gepakt.

Geef een reactie