Schaakclub Santpoort

Afgelopen vrijdag gingen alle spelers van Santpoort 4, inclusief onze wedstrijdleider/speler eten bij Het Palet in Santpoort, ter voorbereiding van onze wedstrijd tegen het sterke Spaarne 2. Onze teamleider had de opstelling aangepast om minimaal een gelijkspel of een kleine overwinning te behalen. 
Maar tijdens de maaltijd ontstond er een gesprek over de opstelling en men wilde toch een andere opstelling en de teamleider zwichtte. Dit hield in dat bord 1 en 2 niet opgeofferd werden.
Op bord 1 speelde Rob Buschman tegen de sterkste speler van Het Spaarne met een raiting van boven de 2000. 
Rob hield het zeer lang vol en beide spelers hadden allebei nog 2 minuten op de klok. Helaas moest Rob op het laatst zijn hoofd buigen en verloor eervol. 
 
Op bord 2 zat Douwe van Rees tegen de een na sterkste speler (1750) en na een spannende strijd, werd er uiteindelijk besloten tot remise.
 
Bord 3 werd ingenomen door Ouker de Jong die ondanks zijn handicap, nieuwe knie, goed uit de opening kwam. Er werd hem na 2 uur remise aangeboden, wat geweigerd werd, omdat we toen al achter stonden, maar uiteindelijk werd ook deze partij remise.
 
Bord 4 werd bezet door Ronald Hoekstra, de man in vorm (tata 6,5 uit 9 en extern 3 uit 3), maar helaas blunderde Ronald in het begin van de partij een stuk. Bewonderenswaardig was dat hij niet opgaf, maar bleef vechten voor een beter resultaat, maar naarmate de partij vorderde werd het duidelijk dat hij een stuk achterbleef en moest berusten in zijn eerste nederlaag in de externe.
 
Bord 5 zat Leo Kruisselbrink, die in eerste instantie zou geofferd worden op bord 1. Leo kwam redelijk uit de opening, maar zijn tegenstander die altijd zeer opportuin speelt, verraste leo en werd uiteindelijk weggespeeld door zijn tegenstander.
 
Bord 6 werd bezet door Martin Bender, die beter uit de opening kwam, maar naarmate de partij vorderde, verzandde deze partij eveneens in remise.
 
Ondanks deze nederlaag blijven we 1e staan en hebben we alles nog in eigen hand.
 
Uiteindelijke uitslag 1,5 – 4,5

Geef een reactie