Schaakclub Santpoort

Door deze overwinning hebben we als team nog kans ons te handhaven in deze klasse, maar dan moeten we de volgende wedstrijd tegen het Spaarne winnen.
Op bord 4 zat Ger Kemper en hij was de eerste die een half punt haalde. Zijn opening was goed, kwam iets beter(aanvallender) te staan, maar zijn tegenstander verdedigde zich goed.
 
Jelle v.d. Broek had zich gesetteld op bord 2 en kwam na ongeveer 2 uur spelen 1 pion voor. Alle stukken werden ingeleverd, behalve ieder 1 paard en een aantal pionnen. Zijn tegenstander kon niet helpen dat Jelle steeds beter kwam te staan en moest zich gewonnen geven. 1,5-0,5
 
Daarna was het de beurt aan Ozden Tuna, die plaats nam achter bord 3. Ook hij kwam goed uit de opening en hoe langer de partij duurde, hoe beter hij kwam te staan, met als eindresultaat 1 punt. 2,5-0,5.
De volgende partij, welke was geeindigd was Ronald Hoekstra op bord 6. Hij kwam zeer goed uit de opening, wat hem meestal lukt. Hij stond 1 pion achter, maar zijn stelling was uitstekend en maakte het daarna vakkundig af. 3,5 -0,5.
 
Nog 1 punt te gaan en we zouden onze 1e overwinning behalen.
Onze invaller Sjoerd Haver zat op bord 8 en kwam (volgens mij) niet al te best uit de opening. Maar naarmate de partij vorderde, kwam ik weer een keer bij hem kijken en zag opeens dat hij 1 stuk(paard) voor 1 pion voor had en maakte dit degelijk af, wat resulteerde in een 4,5-0,5 voorsprong en de winst.
 
Henk Swier op bord 1 kwam in vreselijke tijdnood en nadat zijn vlag was gevallen, dacht Henk nog een half uur erbij te krijgen, maar dat is helaas niet in deze klasse, Jammer volgende keer weer 1 punt.  Tussenstand 4,5-1,5.
 
Er waren nog 2 partijen bezig, te weten Wim Dijkman op bord 5 en Rob Buschman op bord 7. Wim kwam met de tegenstander remise overeen. 5 – 2.
De partij van mij werd beslist door zetherhaling. Einduitslag 5,5 – 2,5.
 
Namens het 3e bedank ik Sjoerd Haver voor het invallen en Wim Gravemaker als wedstrijdleider.

Geef een reactie