Schaakclub Santpoort

Na een lange afwezigheid is het beker toernooi weer terug. Dit maal samen georganiseerd met Schaakclub Kijk Uit.

Het beker toernooi wordt georganiseerd om leden een partij te bieden tegen een tegenstander waartegen zij normaliter niet spelen maar ook om de sterkere spelers uit het eerste en tweede te verleiden om wat extra potjes te schaken.

Dus zo startte de eerste ronde van het beker toernooi op dinsdag 2 januari. Waarbij gehoopt werd op 32 spelers zijn wij uiteindelijk op bijna 40 spelers uitgekomen. Wij zijn erg blij dat er zo een grote opkomst was. De loting werd zo uitgevoerd dat een Kijk Uit speler altijd tegen een Santpoorter speelt. Doordat er veel sterke Santpoorters meedoen ontstond er op een aantal borden een behoorlijk rating verschil. Of misschien is dat gewoon een ongelukkige loting voor sommigen. Een paar partijen werden in de opening al beslist maar op andere borden werd er stevig weerstand geboden. Zo ook Paul Koper tegen club kampioen Gijsbert de Bock. Helaas miste Paul een winstmogelijkheid in het eindspel omdat hij het te veilig speelde. In de potjes snelschaak die daarna volgde won Gijsbert met 1,5 – 0.5. Mede organisator Ingmar Visser wist als enige Kijk uit speler een punt te scoren. Uiteindelijk waren er verder geen verrassingen en speelden dus ook de gebroeders Buschman gewoon remise tegen elkaar.

Ronde 2 vindt plaats op vrijdag 23 februari bij Kijk Uit. Wij zijn erg benieuwd wie er nog meer doorgaan naar de tweede ronde. Hiervoor wordt nog even gewacht op de partijen van de afwezigen van ronde 1, waarbij ook nog twee Kijk Uit spelers tot behoren.