Wij (Peter de Roode, Wim Laurens Gravemaker, Mick Mulder en ik) vertrokken om 19.30 uur naar het Spaarne met de bedoeling om de eerste confrontatie met ons 2e (1-3 verlies) recht te zetten. 
Ik mocht dit keer voor teamleider fungeren en de opstelling was snel gemaakt(Peter met wit op 1, Wim Laurens op 2, Mick 3 en Rob op 4). 
Na ongeveer 2 uur spelen kwam mijn tegenstander met een remisevoorstel en na lang aarzelen en overleg met Wim Laurens accepteerde ik het voorstel, ondanks een licht voordeel. 
Wim Laurens kwam een pion voor te staan en wilde deze stelling langzaam uitbouwen tot een overwinning totdat zijn tegenstander Aad de Bruijn met een stukoffer kwam aanzetten en dacht mat te kunnen forceren. Helaas voor Aad was dit niet het geval wat resulteerde in een overwinning voor Santpoort 1  tussenstand 1,5-0,5 in ons voordeel.
Op bord 1 speelde Peter een interessante partij met een diep pionoffer waar de rechtvaardiging geheel in de partij naar voren kwam. Eén moment deed Peter het niet goed en had hij ergens een sterkere zet kunnen spelen. Maar zijn tegenstander stortte op een bepaald moment in. 2,5 -0,5 en de winst gegarandeerd. 
Nu was alleen nog Mick bezig op bord 3. Hij kwam in eerste instantie lekker uit de opening, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam hij steeds iets minder te staan en verloor uiteindelijk 1 pion, maar niet de partij. Het werd remise. Einduitslag 3-1. Goed gedaan mannen.

Geef een antwoord