Schaakclub Santpoort

In totaal kwamen 22 senioren trouw elke dinsdag schaken, ook konden we enkele nieuwe gezichten begroeten dat is natuurlijk altijd leuk.

Jan Burggraaf bleek opnieuw ongenaaktbaar en pakte overtuigend net als afgelopen seizoen de eerste prijs! Gefeliciteerd Jan!!

Verrassend 2e werd wedstrijdleider Gerard Swier die halverwege het seizoen een hele sterke periode had met 10 uit 11 wat achteraf goed was voor zilver.

Op de derde plaats voorzitter Wim Gravemaker die zich op de laatste speelavond nog bijna verslikte tegen Leo, voor Wim was het brons.

De troostprijs was voor Richard Dietvors die heel lang 2e stond toen heel lang 3e en op de slotavond Wim voorbij zag komen, toch weer een goed seizoen gedraait!

Er waren nog een aantal andere prijzen, de rating prijs was voor Rob de Roode de hoogste stijger!! Proficiat!

De spectaculairste partij kwam op naam van Leo Kruisslbrink die Stefan Fokkink met een geweldige aanval tot overgave dwong, Leo had dit vooraf tegen zijn vrouw voorspeld!

De aanmoedigingsprijs was voor Gijsbert de Bock die er altijd is en heel veel toernooien speelt, altijd enthousiast blijft en steeds iets sterker wordt!

De remise koning was weer Rob Buschman 12x de man die steeds zegt geen remise te willen, heeft een nog grotere hekel aan verliezen!

De Poedelprijs was voor nieuwkomer Andre van Kuyk we hopen dat hij dit ziet als een aanmoediging, een prijs is een prijs tenslotte.

Voor de beker bleek in de finale Martijn de Roode sterker dan Stefan Fokkink!

De zomercompetitie helaas wat snel afgelopen maar toch elke week een hele leuke opkomst, hier bleek verrassend Ivan Ivanov de winnaar, hij is het dus nog niet verleerd! De 2e prijs was voor Rob Buschman en 3e werd good-old Ouker de Jong, ook hij kan het dus nog!

Ik wil iedereen bedanken voor de aanwezigheid soms waren er nog vragen over de spelregels, moet ik nu wel of niet schaak zeggen?? (Nee) mag ik de koning slaan? (Nee, alleen tijdens paasschaak en zomerschaak)

Moet ik noteren en mijn tegenstander met minder dan 5 min. niet? (Ja)

Alles is in mijn ogen prima verlopen en wens iedereen een prettige vakantie, misschien tot zondag 29 juli Kroegenlopertoernooi en anders dinsdag 4 september.

Saluut  

 

Geef een reactie