Schaakclub Santpoort

Santpoortse kroeglopertoernooi

Hero kroegloperstoernooi 2023 Bartje

Zult & Vrancken winnen 10e Santpoortse kroeglopertoernooi!

Gerrit Hiemstra had het al eerder gemeld: de zondag zou de mooiste dag van de feestweek worden. En onze 10e editie kreeg, ondanks ook best wat wind, een mooi zonnige editie. Met 64 ingeschreven duo’s (helaas kwamen er 2 niet opdagen) was het ook een goed bezette editie met flink veel thuisschakers. Titelhouders Hing Ting Lai & Tobias Kabos waren er dit jaar niet bij dus ook de titelstrijd lag ook helemaal open.
 
De organisatie, vergezeld door onmisbare hulp Anne & Anne, zat al vroeg klaar bij de Wildeman. Een voor een druppelde de duo’s binnen en konden ze nog even genieten van een bakje koffie van de Wildeman voordat we van start gingen.
 

Na de welkomstspeeches van Bas Kuntz (voorzitter Harddraverijvereniging Santpoort&Omstreken) en Rob de Roode (voorzitter Schaakclub Santpoort) werden de schakers stipt 11 uur op weg gestuurd naar de kroegen en restaurant voor de 1e ronde. Deelnemende locaties waren dit jaar de Wildeman, Café Bartje, de Bank, Santpoort aan Zee, Chen Tong Kong, Hotel de Weyman en Korf catering met hun feesttent op de Weyman Weide.

De favorieten op rating, David Klein & Quinten Ducarmon en Liam Vrolijk & Esper van Baar, gingen voortvarend van start met 8 uit 8 en 7,5 uit 8 in de eerste 4 rondes. In hun kielzog volgden Daan Zult & Gilbert Vrancken en Santpoorters Peter de Roode & Martijn de Roode, met 7 uit 8.
 
Zult & Vrancken en Klein & Ducarmon bleven punten en stonden na ronde 6 op 11 uit 12 en 10,5 uit 12. GM Klein had hier een punt laten liggen tegen onze Santpoortse topper Dave Looijer. Dat dit punt duur betaald was bleek in de laatste ronde toen de koplopers 1-1 tegen elkaar speelden.
 
Hierdoor werden Dave Zult & Gilbert Vrancken met 12 uit 14 de kampioenen van het 10e Santpoortse kroeglopertoernooi. David Klein & Quinten Ducarmon eindigden op de 2e plaats met 11,5 uit 14. Een gedeeld 3e/4e plaats was er voor Liam Vrolijk & Esper van Baar en Marcel Canoy & Peter Pijpers.
 
Naast de geldprijzen voor de hoogst geklasseerden waren er ook nog geldprijzen en prijzen in natura in diverse ratingcategorieën, voor het beste jeugdduo en natuurlijk voor de beste Santpoorters. De prijzen in natura waren dit jaar opnieuw gesponsord door Santpoorts Bier, Molenduyn Bier, Wijnhuis ten Bilt, de Santpoortse verleiding en Schaakopening Essenties.
 
Beste Santpoorters werden Ilias vd Lende & Nathalie vd Lende. De jeugdprijs werd gewonnen door Olav Zult (zoon van) & Bregje Roebers (dus dat zal een gezellige terugrit zijn geweest).
 
Wij als organisatie kijken weer terug op een geslaagde organisatie en hopen jullie allen volgend jaar weer te mogen begroeten op het Santpoortse kroeglopertoernooi.
 
Rob de Roode & Hans Kors
Kampioenen Santpoortse kroeglopertoernooi 2023
Kampioenen Santpoortse kroeglopertoernooi 2023